Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak funkcjonują związki, gdzie jedno ma 25-30 lat, a drugie 17-20? Przy takiej różnicy w zasobach?
#pytanie #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak jedno ma 20 a drugie 25 to nie jest jakaś ogromną różnica. Ja poznałam niebieskiego jak miałam 22 a on 28. Ja byłam na stażach i miałam pracę dorywcze, pomagali mi rodzice, a on jeszcze się kształcił i pracował tylko na część etatu. Nie mieliśmy wielkiej różnicy w dochodach. W sumie jakieś sensownej kasy zaczęliśmy się dorabiać dopiero wspólnie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
troskliwy-wizjoner-42: Wszystko zależy od osób i ich doświadczeń, a mniej od wieku chociaż ten przekłada się trochę na ilość przeżytych sytuacji i mądrość. Istnieje wiele młodych osób bardziej dojrzałych od tych metrykalne "dojrzałych". Dużo mówi się o groomingu i wykorzystywaniu naiwnych młodszych ludzi, ale nie występuje to zawsze. Wiek to metryka dla ludzi ubogich duchem i w przypadku zauroczenia nie ma to znaczenia. Ja w swoim życiu poznałem wiele młodszych dziewczyn
  • Odpowiedz
Przy takiej różnicy w zasobach?

@mirko_anonim: Kiedy brakuje zasobów, kluczowe jest efektywne zarządzanie tym, co masz i skupienie się na strategicznych celach. Zamiast budować za wszelką cenę, skoncentruj się na minimalnym rozwoju, który zapewnia odpowiednią obronę i podstawowe jednostki.

Strategie przy braku
  • Odpowiedz
@mirko_anonim że utrzymujesz taką osobę w 100 procentach bo nie rozwinęła się jeszcze zawodowo a i tak nie masz gwarancji że z tobą zostanie bo jest jeszcze młoda całe życie przed nią i może poprostu zechcieć czegoś innego
Nie ironicznie jeśli masz 25-30 to szukaj w tym samym przedziale bo są jeszcze młode ale już coś tam mają pracują coś tam się już wyszalaly
No chyba że ci pasuje taki układ
  • Odpowiedz
@mirko_anonim większość takich związków raczej po kilku latach się kończy, bo młodsza osoba stwierdza że chce innego życia lub z kimś zbliżonym wiekiem. Poza tym wiele nieletnich kobiet co chce się pakować w związki z dużo starszymi raczej ma jakieś zaburzenia psychiczne związane z brakiem ojca co może sprawić że przeżyjesz niezły rollercoaster emocjonalny i latami się będziesz leczył o czymś takim. Związki z dużą różnicą wieku raczej rzadko się udają
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale jakich zasobach? Tu baby @tyrytyty często mają jakieś dziwne (odrealnione) wyobrażenie, że gość 30-35 lat to jakiś informatyk z sześciopakiem i domem jak z filmu z Grayem - a często to są biedni mirki co pracuja w kołchozie i nie mają na mieszkanie (no, wspaniały predator xd), żyją z rodzicami. Często właśnie taka laska po studiach za posiadanie cipy dostanie się do korporacji, gdzie dostaje niewspółmierne pieniądze,
  • Odpowiedz