Aktywne Wpisy

Marek_Tempe +6
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

waro +3
To ma ogólnie jakiś kosmicznie szybki przebieg wydarzeń. Kiedy padły pierwsze informacje o możliwości wkroczeniu Kurdów do Iranu? Wczoraj? Przedwczoraj? I WTF? Co to w ogóle za szalony pomysł?
A tutaj już spływają informacje, że operacja lądowa się zaczęła.
#iran
A tutaj już spływają informacje, że operacja lądowa się zaczęła.
#iran
źródło: tumblr_opbw3yLuMp1rtxbl2o6_400
Pobierz

Mam pytanie natury prawnej. Otóż moja babcia miała syna (mój ojciec), oraz córkę, i jako wdoba, sprzedała mieszkanie za 300 tys, i w spadku babcia dostała 50% wartości, a mój ojciec i jego siostra po 25%. Jej dzieci postanowiły zrzec się spadku, aby babcia mogła zakupić mieszkanie w mieście wojewódzkim, w tym samym bloku, gdzie mieszka jej córka. Stało się tak, że babcia przekazała wszystkie pieniądze swojej córce, aby ta mogła kupić mieszkanie w tym samym bloku, a corka swoje mieszkanie oddała ( tylko do zamieszkania, córka nic na nią nie zapisywała) babci, aby mogła tam mieszkać. I teraz mam pytanie, czy mój ojciec po śmierci babci ma prawo domagać się od siostry, aby ta oddała mu 150 tys? Rzecz w tym, że w chwili zrzekniecia się przez jej dzieci, on praktycznie nie ma żadnych praw spadkowych ( tak myślę, i tu mam pytanie do was), a wszystkie pieniądze se facto dostała córka tej babci. #prawo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: To który jest synem kogo?
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: z tego co rozumiem zrzekł się spadku po ojcu więc nadal ma prawo do spadku po matce
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta