Aktywne Wpisy

SystemHalted2_0 +141
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz
naganiaczherculesa +372
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mam nietypowy problem. Moja dziewczyna dowiedziała się że mam więcej pieniędzy niż jej powiedziałem. Mieszkamy sobie w powiatowym, oboje zarabiamy po 4 tysiące i dobrze nam się żyje. Mieliśmy plan żeby wspólnie powoli się dorobić i we własnym tempie budować rodzine. Ja mam więcej pieniędzy niż jej kiedyś powiedziałem bo nie chciałem żeby oceniała mnie przez to ile mam na koncie, tylko ile jestem w stanie dla niej poświęcić. Te pieniądze to moja poduszka na wypadek chorób, większych napraw czy po prostu dołożenia się do funduszu na budowę domu jeżeli potknie nam się noga. Moja dziewczyna zareagowała dosyć agresywnie i ma do mnie pretensje że ją oszukałem i zamiast od razu zbudować dom za moje pieniądze to robię jej testy i wymagań od niej żeby zarabiała na dom zamiast na wakacje czy jej zachcianki. Mamy ciche dni i nie wiem czy dobrze zrobiłem ukrywając moje pieniądze. Czuję się z tym źle ale nie chciałem żeby kochała mnie przez gotówkę tylko za to kim jestem #zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: xd
Gdy ktoś testuje dziewczynę - rrreeeeeee tak nie wolno!!!!
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
np. gdybym poznał loszkę, umawiamy się że wspólnie 50 : 50 kupujemy mieszkanie
no i nagle dowiaduję się że ona na swoim koncie ma pieniądze, że sama mogłaby je kupić
czy miałbym prawo czuć się oszukany? (no OK, każdy może się czuć jakkolwiek, to subiektywne
Nie dziwi mnie ogólny w---w bo też bym się wkurzyła jakby dowiedziała się coś takiego, bo to oznacza że totalnie nie ufasz. Nie mówię żeby mówić takie rzeczy na pierwszej randce, ale jak już chce się mieszkać razem i planuje jakoś to życie razem to warto powiedzieć o tym zaznaczając, że to poduszka finansowa.
a gdybyś ty np miała milion franków w banku szwajcarskim :)
z założeniem że tego nie ruszasz aż do absolutnej konieczności, wszelkie bieżące rzeczy, inwestycje, mieszkania, wycieczki - na to musisz zarobić na bieżąco
to musisz o tym mówić swojemu hipotetycznemu chłopakowi? ma prawo mieć pretensje, jeżeli mu nie powiesz?
po co mu ta wiedza?
nie daje mu to dostępu do tych pieniędzy, a tylko zwiększa prawdopodobieństwo że zacznie się jakaś zawiść, porównywanie,
@Lonate: po prostu sobie wyobraź sytuację która w obecnej chwili nie istnieje
- masz skitrane pieniądze, które wykorzystasz jak np. zachorujesz na raka i będzie trzeba lecieć na terapię do USA, a jak nie zachorujesz to przekażesz dzieciom
-
Jak poznałam mojego męża to myślałam, że on wynajmuje pokój w mieszkaniu, pozostałe 2 pokoje też były zamieszkane przez inne osoby. Jak zaczęłam tam częściej
@Lonate:
Tyrałabyś jakbyś się wyszalała i skończyłyby się te franki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pozwolę sobie wypunktować jak to widzę:
1. Chciałeś, żeby patrzyła na Ciebie, a nie na Twoje konto
- To rozsądne.
- Zasady, lojalność, styl życia, cele - tym się
Piszę tak, jakbym doradzał najlepszemu kumplowi. Z szacunkiem do niego i do własnego czasu. Forma służy treści, a nie na odwrót. A że przypomina AI? Dobrze, że przypomina - bo dziś mało kto potrafi mówić do ludzi, zamiast do siebie.
@WolvvloW: smutne że sklecenie więcej niż trzech zdań i bez błędów ortograficznych wywołuje u Elity Internetu aż taki dysonans.
@ZeroCukru