✨️ Obserwuj #mirkoanonim Mirki, potrzebna pomoc jak ugryźć temat. Postaram się jak najkrócej. Mam w rodzinie ludzi, którzy trzymają psa w kojcu 2x2,5 m z budą w środku. Do żarcia dostaje resztki z obiadu, a o swobodnym codziennym ruchu może zapomnieć, bo wypuszczają go "pare razy w tygodniu". 12 lat ma psina i chyba zbliża się jej koniec, a 13-letnia córka już tacie męczy wora o wzięciu małego pieska jak tamten wykituje. Oczywiście również do kojca. Pomysł wszystkim się podoba. Do tej pory na los tego psa bulwersowałem się tylko ja i zawsze podejmuję ten temat jak go u nich widzę. Miejsce: boczna ulica na wsi Jak sprowadzić urzędników albo ludzi, którzy się zajmą wyciągnięciem obecnego psa z kojca i zaglądnięcie tam za jakiś czas czy nie wsadzili kolejnego? Są jakieś anonimowo działające organizacje żeby nie wyglądało to jak zgłoszenie? Jeżeli przyjdzie ktoś ze zgłoszenia, np. policja, staż gminna, lokalne schronisko oni będą wiedzieć 1000%, że to moja sprawa, bo tylko mi niestety los tego zwierzęcia przeszkadza, ot na podkarpackiej wsi to nic dziwnego. Po to jest łańcuch i spawany po pijaku z sąsiadem kojec. Jak ugryźć temat żeby nie wyglądało to jak zgłoszenie, tylko przypadkiem ktoś przechodził i zauważył?
@Catmmando: typ chce żeby gość p----------ł własną rodzinę xD Poza tym psiarze w tym kraju mają immunitet i co by nie robili to nie zostaną doprowadzeni do porządku
Mirki, potrzebna pomoc jak ugryźć temat. Postaram się jak najkrócej.
Mam w rodzinie ludzi, którzy trzymają psa w kojcu 2x2,5 m z budą w środku. Do żarcia dostaje resztki z obiadu, a o swobodnym codziennym ruchu może zapomnieć, bo wypuszczają go "pare razy w tygodniu". 12 lat ma psina i chyba zbliża się jej koniec, a 13-letnia córka już tacie męczy wora o wzięciu małego pieska jak tamten wykituje. Oczywiście również do kojca. Pomysł wszystkim się podoba.
Do tej pory na los tego psa bulwersowałem się tylko ja i zawsze podejmuję ten temat jak go u nich widzę.
Miejsce: boczna ulica na wsi
Jak sprowadzić urzędników albo ludzi, którzy się zajmą wyciągnięciem obecnego psa z kojca i zaglądnięcie tam za jakiś czas czy nie wsadzili kolejnego?
Są jakieś anonimowo działające organizacje żeby nie wyglądało to jak zgłoszenie?
Jeżeli przyjdzie ktoś ze zgłoszenia, np. policja, staż gminna, lokalne schronisko oni będą wiedzieć 1000%, że to moja sprawa, bo tylko mi niestety los tego zwierzęcia przeszkadza, ot na podkarpackiej wsi to nic dziwnego. Po to jest łańcuch i spawany po pijaku z sąsiadem kojec.
Jak ugryźć temat żeby nie wyglądało to jak zgłoszenie, tylko przypadkiem ktoś przechodził i zauważył?
Nie wiem jak otagować #zwierzaczki #weterynaria #psy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: podkarpacie oddać upaińcom, bo inaczej mental tam się nie zmieni. Pracowałem tam pół roku i to było zmarnowane pół roku.
@mirko_anonim: wrzuć z fejkowego konta fotę od strony ulicy na jakąś grupkę FB, żeby ktoś podchwycił temat, może na jakimś fanpage gminy itp.
że niby byłeś na spacerze i zobaczyłeś coś takiego ola boga
Poza tym psiarze w tym kraju mają immunitet i co by nie robili to nie zostaną doprowadzeni do porządku