Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć Mirki. Czy możecie mi powiedzieć co jest na 1 roku #fir ? Co jest z matematyki, co z jakiegoś prawa itp itd
Mam 25 lat i olalem studia bo nie wiedziałem na co iść. Od jakiegoś czasu interesuje mnie giełda, gospodarka czy finanse. Przeczytałem "ekonomia dla kazdego", "niezwykle zyski, zwykle akcje", "inteligentego inwestora", "czarnego labedzia" i parę innych z wlasnej woli i nawet mi to sprawiało przyjemność. Czy warto iść dla zgłębienia wiedzy na #fir czy jakiś inny kierunek? Oczywiście w grę wchodzi tylko zaoczny tryb bo na darmowe dzienne jestem za biedny : )

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jak chcesz byc maklerem albo robić w jakims banku czy funduszu to idź. Jak chcesz samemu zarabiać na rynku to doświadczenie>teoria. A także jakiś swój team do researchu. Eventy, spotkania branżowe. Kontakty, mentoringi itd. Tylko poważni ludzie a nie jakieś grupki facebookowe czy kursy magików od krypto.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: z prawa to miałem jakieś podstawy kodeksu cywilnego na pierwszym roku w stylu obliczanie spadku po zmarłym ;) a tak to makroekonomia, mikroekonomia, rachunkowość (jakbyś chciał prowadzić rachunkowość), finanse (co to pieniądze), ekonometria (obliczanie optymalnych dróg dowożenia paczek przez kurierów), statystyka. Na pewno nic o giełdzie nie będziesz miał na pierwszym roku, chyba że interesuje Cię obliczanie punktu równowagi rynkowej :D

• Odpowiedz