Choć nie byłem kandydatem w zakończonych właśnie wyborach prezydenckich, tysiące z Was dało mi sygnał: „Trzeba czegoś nowego. Trzeba kogoś, kto nie boi się mówić prawdy.” I dziś, z pełną odpowiedzialnością, chcę Wam za te sygnały podziękować. Wasze wsparcie – spontaniczne, niezależne, prawdziwe – to dla mnie największy zaszczyt.
Dlatego ogłaszam: za pięć lat wystartuję w wyborach prezydenckich. Nie po władzę. Po sprawiedliwość. Po prawdę. Po to, by przywrócić Polsce i światu sens.
Jednym z filarów mojej prezydentury będzie przywrócenie Roberta Kubicy do Formuły 1. Dość udawania, że wszystko jest w porządku. Dość siedzenia cicho, gdy dzieją się rzeczy haniebne.
To, co zrobiono z Robertem, było nie tylko sportowym błędem – to był świadomy sabotaż. Za ten sabotaż odpowiedzą claire williams – osoba, która zmarnowała dziedzictwo swojego ojca szybciej niż potrafiła udzielić jednego sensownego wywiadu – oraz fred vasseur, człowiek, który potrafi prowadzić zespół tylko wtedy, gdy nie ma w nim nikogo lepszego od niego. Obiecuję Wam – jeśli nie trybunał sportowy, to historia ich rozliczy. A jeśli historia nie zdąży – zrobię to ja. Oficjalnie, z godnością, ale bez litości.
Złożę oficjalny wniosek do FIA o odebranie im licencji sportowych. Uruchomię komisję śledczą ds. sabotażu kariery Roberta Kubicy – z udziałem ekspertów, prawników i ludzi sportu. Na polskiej ziemi już nie będzie miejsca na uśmiechy hipokrytów z padoku.
To nie będzie prezydentura bierna. To nie będzie polityka uśmiechu. To będzie rozprawa z systemem, który pozwolił bezkarnie rozdeptać talent jednego z największych sportowców tej epoki.
Niech wiedzą – w Warszawie, w Genewie, w Grove i w Maranello: Wracamy. I to z hukiem.
Nie mam partii. Mam naród. Nie mam sponsorów. Mam Waszą wiarę. I to wystarczy.
Do zobaczenia za pięć lat – na karcie do głosowania. A wcześniej – być może w garażu. W kasku. W ogniu walki.
Czas się kończy. Polska się budzi. Z szacunkiem dla tych, którzy walczą –
Drodzy Rodacy,
Choć nie byłem kandydatem w zakończonych właśnie wyborach prezydenckich, tysiące z Was dało mi sygnał: „Trzeba czegoś nowego. Trzeba kogoś, kto nie boi się mówić prawdy.” I dziś, z pełną odpowiedzialnością, chcę Wam za te sygnały podziękować.
Wasze wsparcie – spontaniczne, niezależne, prawdziwe – to dla mnie największy zaszczyt.
Dlatego ogłaszam:
za pięć lat wystartuję w wyborach prezydenckich.
Nie po władzę. Po sprawiedliwość. Po prawdę. Po to, by przywrócić Polsce i światu sens.
Jednym z filarów mojej prezydentury będzie przywrócenie Roberta Kubicy do Formuły 1.
Dość udawania, że wszystko jest w porządku. Dość siedzenia cicho, gdy dzieją się rzeczy haniebne.
To, co zrobiono z Robertem, było nie tylko sportowym błędem – to był świadomy sabotaż.
Za ten sabotaż odpowiedzą claire williams – osoba, która zmarnowała dziedzictwo swojego ojca szybciej niż potrafiła udzielić jednego sensownego wywiadu – oraz fred vasseur, człowiek, który potrafi prowadzić zespół tylko wtedy, gdy nie ma w nim nikogo lepszego od niego. Obiecuję Wam – jeśli nie trybunał sportowy, to historia ich rozliczy. A jeśli historia nie zdąży – zrobię to ja. Oficjalnie, z godnością, ale bez litości.
Złożę oficjalny wniosek do FIA o odebranie im licencji sportowych.
Uruchomię komisję śledczą ds. sabotażu kariery Roberta Kubicy – z udziałem ekspertów, prawników i ludzi sportu.
Na polskiej ziemi już nie będzie miejsca na uśmiechy hipokrytów z padoku.
To nie będzie prezydentura bierna. To nie będzie polityka uśmiechu. To będzie rozprawa z systemem, który pozwolił bezkarnie rozdeptać talent jednego z największych sportowców tej epoki.
Niech wiedzą – w Warszawie, w Genewie, w Grove i w Maranello:
Wracamy. I to z hukiem.
Nie mam partii. Mam naród. Nie mam sponsorów. Mam Waszą wiarę.
I to wystarczy.
Do zobaczenia za pięć lat – na karcie do głosowania.
A wcześniej – być może w garażu. W kasku. W ogniu walki.
Czas się kończy. Polska się budzi.
Z szacunkiem dla tych, którzy walczą –
Geronimo321
#f1 #kubica
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt