Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Trochę mnie smuci ignorancja społeczeństwa w kwestii jakościowej odzieży i sprzętu sportowego. Tak się składa, że od ponad 15+ uprawiam trekking, turystykę pieszą, kolarstwo i chodzę po górach. O profesjonalnym sprzęcie i odzieży wiem niemal wszystko. Często zdarza się, że gdy wracam np. z trasy rowerem i jadę autobusem, metrem czy tramwajem, to ludzie sami podchodzą przyglądają się sprzętowi, ubraniom, dodatkom i pytają o rady oraz rekomendację. Zawsze chętnie udzielam informacji, życzliwie. Ale gdy ktoś z otoczenia np. z pracy coś kupił i popełnił ewidentny błąd, wyraźnie z niewiedzy, a ja zaczynam mu tłumaczyć, to spotyka się to nierzadko z niechęcią a nawet słowną agresją. I nie mogę tego pojąć. Czemu ludzie, którzy wiedzą mało lub nic nie chcą przyjąć rady starego wyjadacza? Albo jeśli ktoś im wskazuje, że popełnili błąd bo np. kupili kiepską bluzę termoaktywną lub rower? Czy naprawdę jesteśmy aż takim narodem ignorantów?

#sport

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach