Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak wygląda u was tegoroczna sytuacja z pomidorami oraz papryką? Jestem właśnie u rodziców i są oni bardzo zmartwieni, że praktycznie w ogóle one nie kwitną. A dbają o nie, podlewają, mają ciepło bo są w tunelach foliowych. Poszedłem zobaczyć i dawno nie widziałem takiej słabizny. Wiecie może co może być powodem ich słabego kwitnienia? Dolnośląskie here, ominęły nas grad i inne wichury w tym roku, drzewa w sadzie aż łamią się pod ciężarem owoców. Tylko te nieszczęsne pomidory i papryka...
#ogrod #ogrodnictwo #rod #rodos #rolnictwo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak wygląda u was tegoroczna sytuacja z pomid...

źródło: 190px-Bumblebees_and_Tomato_flowers

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: w gruncie tragedia, ale w tunelu pomidory wyglądają bardzo dobrze. Wysadzone pod koniec kwietnia, podlewałem 3 razy przez ten czas. Kwitną dobrze, nie zauważyłem żadnych problemów z zapylaniem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: @Dorciqch u mnie też nędza. Pomidory w gruncie rosną bardzo słabo (krzaczki może pół metra, a już próbują kwiaty puszczać), papryki ostre to chyba już powinienem na straty spisać chociaż jeszcze trochę wiary mam. ()
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dbały-fundamentalista-23: @ WstretnyOwsik może coś jest na rzeczy z tą temperaturą, maj był rzeczywiście zimny...
@Dorciqch w górę to one nawet idą, po prostu słabo kwitną i owoców nie zawiązują... Psikaliśmy dziś Pylicolem, ale nie mam pojęcia czy to coś w ogóle pomoże.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz