Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuję zdalnie ale co jakiś czas muszę jechać w delegację do klienta. Ostatnio się okazało, że rozliczając delegację pracodawca nie chce mi zwrócić kosztów przejazdu z miejsca zamieszkania do najbliższego dworca kolejowego skąd dalej jadę pociągiem na miejsce delegacji. Może tak robić czy to jego widzimisię? Jak to drugie to co z tym mogę zrobić (inb4. znajdź inną pracę).

Tam gdzie pracuję zdalnie i mieszkam nie ma dworca kolejowego, jest w sąsiedniej miejscowości, która dodatkowo zalicza się już do innej gminy i powiatu. Miejsce delegacji jest daleko poza województwem. Sama siedziba firmy w której pracuję też jest w zupełnie innym województwie.

Oryginalnie w pierwszej umowie o pracę miejscem wykonywania pracy była właśnie siedziba firmy, jak przeszedłem na zdalną to aneksem do umowy została wpisana możliwość pracy zdalnej w określonych lokalizacjach (aktualne miejsce zamieszkania) ale miejsce wykonywania pracy pozostało bez zmian (siedziba firmy) pewnie żebym kiedy muszę czasem pojawić się w biurze wcale nie mógł tego zaliczyć do delegacji.

#pracbaza #prawo #ksiegowosc #pytaniedoeksperta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach