✨️ Obserwuj #mirkoanonim #xtb #gielda Dziś zobaczyłem powiadomienie że dostałem dywidendę z xtb. Jakim cudem skoro ja zakupiłem zwykłe akcje a nie dywidendowe? Nie chciałem kupować dywidendowych bo nienawidzę rozliczać się z tym gównem w picie. Doliczono mi kasę do wolnych środków i muszę się z tego jeszcze rozliczyć w picie?
Powiedzmy hipotetycznie, jaka byłaby strata dla świata gdyby Iran jednak miał b--ń atomową i zrzucił ją na Izrael? Izrael coś produkuje? Nie ma tam surowców, technologii, co najwyżej kilka zabytków w Jerozolimie. Jest dużo piasku i oliwek
#xtb #gielda
Dziś zobaczyłem powiadomienie że dostałem dywidendę z xtb. Jakim cudem skoro ja zakupiłem zwykłe akcje a nie dywidendowe? Nie chciałem kupować dywidendowych bo nienawidzę rozliczać się z tym gównem w picie. Doliczono mi kasę do wolnych środków i muszę się z tego jeszcze rozliczyć w picie?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
No chyba, że nie jesteś Polakiem i płacisz gdzie indziej podatki. Z posta to nie wynika xd
Na PIT nie bedzie tych kwot.
Podatek od odsetek lub dywidendy XTB
@mirko_anonim: Ale to najpierw musiałbyś mieć zysk w całym roku rozliczeniowym, spokojnie