Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Prowadzę firmę transportową z flotą ponad 400 ciężarówek. Zatrudniam głównie kierowców z Ukrainy i Gruzji. Jeździmy głównie na kontraktach po Europie. Płacę kierowcom uczciwie 350 zł dniówki (Polska B). A mimo to… paradoks: mimo tak dużej skali i pozornie dobrej kondycji finansowej, nie mogę sobie pozwolić na wymarzone auto osobowe, powiedzmy Ferrari w leasingu. I tak, teoretycznie mnie na to stać, ale ciągle powtarzam kierowcom: „jest ciężko”, „dokładam do firmy”, że balansuję na granicy rentowności. Mówię im że „transport się nie opłaca”. Był ktoś w podobnej sytuacji jak to rozwiązać? Mam kasę a nie wydaje na przyjemności, jeżdżę starym passatem. Boję się że jak wezmę takie auto w leasing to mnie zjedzą że za mało zarabiają i będą wprowadzać zamęt w firmie. #transport #bekaztransa

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
samodzielny-myśliciel-30: Każdy powie że to bait a ja wierzę opowi. Nikt z was nie pamięta po ile jeździli u tego słynnego przedsiębiorcy co kierowcy blokowali ruch w De i robili protesty? Przypomnę 85e. Sam mam 20 aut i płacę 375 zł ale jak widać pewnie wy płacicie po 500 zł dniówki xd gdzie wam się spina ten biznes? U mnie jak nie ma 5k z auta to uj nie biznes. A
  • Odpowiedz