Aktywne Wpisy

adam-yxz +48
#sct #krakow #ekologia #samochody #niepopularnaopinia
Ból tyłka o Strefę Czystego Transportu to najpiękniejszy festiwal s----------a, jaki widziałem w tym roku. Bolacy-rodacy płaczą, bo panicz nie będzie mógł wjechać swoim 20-letnim Passatem w gnoju pod samą bazylikę Mariacką. No tragedia, normalnie stan wojenny i komuna, zabierajo wolność! xD
Moja „niepopularna” opinia (choć w cywilizowanym świecie to standard):
Chcecie
Ból tyłka o Strefę Czystego Transportu to najpiękniejszy festiwal s----------a, jaki widziałem w tym roku. Bolacy-rodacy płaczą, bo panicz nie będzie mógł wjechać swoim 20-letnim Passatem w gnoju pod samą bazylikę Mariacką. No tragedia, normalnie stan wojenny i komuna, zabierajo wolność! xD
Moja „niepopularna” opinia (choć w cywilizowanym świecie to standard):
Chcecie

DJRuraWydechowa +293

Odziedziczyłem mieszkanie w kamienicy, gdzie na dole (w tym samym budynku) znajduje się warsztat samochodowy. Przez ten fakt, jest dość głośno, zarówno w najbliższym otoczeniu jak i w samym mieszkaniu. Wynająłbym to, ale się boje że mi najemcy zrezygnują, bo głośno.
Czy da się jakoś prawnie zakazać prowadzenia tego typu działalności, z uwagi na to, że efekty pracy warsztatu negatywnie wpływają na jakość życia mieszkańców? Głównie chodzi o hałas, ale również opary lakierów, zatłoczone ulice czy sama posesja, bo te samochody parkują wszędzie. Do tego stopnia, że parkują już na terenach zielonych, bo nie ma miejsca i niszczą trawę, która tak na prawdę jest dobrem wspólnym wszystkich mieszkańców kamienicy. Właściciel miał wielokrotnie zwracaną uwagę, nic sobie z tego nie robi.
Jeśli są jakieś normy hałasu dopuszczalne dla budynków mieszkalnych, to jestem pewien, że są przekroczone. Jeśli nie słychać tego bezpośrednio w mieszkaniu, to już na balkonie na pewno.
#nieruchomosci #mieszkanie #prawo #dom
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Ja bym zaczął od tego, by zgłaszać do straży miejskiej niszczenie terenów zielonych. Sam swego czasu zaliczyłem 2 lub 3 mandaty, jak parkowałem pod swoją pracą.