Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Właśnie wyświetlił mi się na YouTube film, na którym jakiś małolat jeździ po lesie, po czym zatrzymuje go straż leśna, jak palił gumę i niszczył trawę. Strażnik kazał mu wypi****lać, a chłopak zaczął się z nim kłócić i wyzywać.

Wchodzę w komentarze, a tam większość ludzi jedzie po strażniku. Dodatkowo jego wizerunek został pokazany bez żadnego zamazania. Znacząca większość pisze, że gdyby on tak do nich krzyczał by mu spuścili manto i parę innych rzeczy XD

Czy wszyscy endurowcy mają takie podejście, czy to tylko jakiś odklejony wyjątek?
Chłop niszczył nie swój las, straż leśna kazała mu spadać, a ten jeszcze się do nich wydziera, a w komentarzu nie zostawili nawet suchej nitki po strażniku.
Endurowcy to jacyś Bogowie, nadludzie, że mogą wszystko czy o co chodzi xD
Dlaczego nie jeżdżą po własnym podwórku i nie niszczą swojej ziemi, tylko cudzą?

#motocykle #enduro #motocross #motoryzacja #youtube

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Właśnie wyświetlił mi się na YouTube film, na...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: tak, większość tych imbecyli jeździ po prywatnych terenach, niszczy pola uprawne rolnikom i płoszy zwierzęta swoim gównianym jednośladem. Najczęściej robią z siebie później kozłów ofiarnych, bo ktoś rozłożył linki między drzewami.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To norma, ostatnio mignał mi jakiś filmik kaskadera na motorku co jeździł na jednym kole, wyprzedzał na trzeciego, prędkość też była solidna etc. W komentarzach głównie zesranie w kierunku autora filmu, że jest konfidentem, a chłopak ma umiejętności i pasję i ludzie mu zazdroszczą motorku i tak dalej xd
  • Odpowiedz
Czy wszyscy endurowcy mają takie podejście, czy to tylko jakiś odklejony wyjątek?

Zdecydowanie nie wszyscy, ale też nie wyjątek.
Motocykle enduro, podobnie jak sportowe, przyciągają do siebie masę gówniarzerii. Gówniarzerii, która nie powinna dostać nic więcej niż rower, a która w sporej części w ogóle jest zakałami społeczeństwa.
@mirko_anonim:
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Twoja wiadomość to typowe POV: „pokaż, że jesteś endurowcem, nie mówiąc tego wprost” XD @piratestorm

Taki z Ciebie społecznik i znawca prawa, a szkoda, że tacy jak Ty zapominają, że jazda crossem w miejscach do tego nieprzeznaczonych jest zabroniona. A także niszczenie lasu i miejsc publicznych, a przy tym zanik pamięci na temat zasad kultury osobistej.

A co do nagrywania - Samą interwencje można nagrać i udostępnić, ale
  • Odpowiedz
Taki z Ciebie społecznik i znawca prawa, a szkoda, że tacy jak Ty zapominają, że jazda crossem w miejscach do tego nieprzeznaczonych jest zabroniona

@mirko_anonim: w którym miejscu? Jak masz tablice i OC to możesz jeździć po każdej drodze publicznej.
  • Odpowiedz
@11mariom: Noooo artykuł 29 ustawy o lasach w sumie

Ruch pojazdem silnikowym, zaprzęgowym i motorowerem w lesie dozwolony jest jedynie drogami publicznymi, natomiast drogami leśnymi jest dozwolony tylko wtedy, gdy są one oznakowane drogowskazami dopuszczającymi ruch po tych drogach. Nie dotyczy to inwalidów poruszających się pojazdami przystosowanymi do ich potrzeb.

Więc tak, możesz jeździć po drodze publicznej. Przydałby się filmik od OPa, ale z "niszczył trawę" można chyba wstępnie wywnioskować,
  • Odpowiedz
@Piesa Ja jeżdżę akurat dual sportem, też preferuję w takim razie lasy i faktycznie lubię pojeździć i w stylu turystycznym i trochę bardziej endurowym. Niby da się jeździć tak żeby zawsze było 100% legalnie, ale umówmy się, kto tak robi.

Mój sposób na bezprzypałową jazdę to po prostu nie w------ć ludzi. Nie ważne czy droga jest publiczna czy nie, jak masz kogoś na horyzoncie to nie o----------z. Do tego w miarę
  • Odpowiedz
@11mariom: jako właściciel lasu zauważę tylko, że prywatny las przestrzenią publiczną nie jest. Przy zjeździe z drogi publicznej stoi znak "Zakaz wstepu" i obowiazuje on osoby nieupoważnione. Każdy inny wjazd niż drogą publiczna lub do tego oznakowaną wymaga zgody właściciela/nadleśnictwa. Dokładnie tak działa w nadleśnictwie sprzedaż drewna pozyskiwanego po niższej cenie przy podjęciu przez nabywcę.
  • Odpowiedz
@EmEff: ale ja to rozumiem. Po prostu jak OP nie daje filmiku to z góry zakładam manipulacje. Mało jeżdżę w terenie, ale zdarza się przemknąć lasem, drogą, to przecież tak długo jak nie ma zakazu to można jechać (ślepa droga, teren prywatny etc).
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
przenikliwy-filozof-67: Nie powinieneś reagować na tego typu filmy, bo większość afer jest "lokalna" i powinna być rozwiązywana tylko i wyłącznie między tamtymi ludźmi, a nie przez jakiegoś typa co mieszka na drugim końcu świata czy polski, teraz tylko nakręcasz nie potrzebnie i podjudzasz ludzi, jak gówniarze przesadzają to sprawa będzie załatwiona na 100% jeżeli to zwykła pojedyncza sytuacja to nic złego się nie stało i każdy będzie żył w lesie ze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie jestem endurowcem debilu, napisz z głównego, poza tym przeczytaj jeszcze raz mój komentarz, można publikować nagranie zatrzymania
ja tylko gardzę p0lactwem co myśli że urzędas i p0licjant w tym kraju mogą być anonimowi, nie, nie mogą
  • Odpowiedz
@11mariom: można jechać, ale też trochę zależy. Powiedzmy że mam prywatną drogę przez las. Las jest ogrodzony (jako tako, można przejść, ale pokazuje ogrodzenie że prywatny + tablice zakaz wstępu). Jakbym nie miał na wjeździe na prywatną drogę leśną (np. dojazdową do altany i pasieki) odpowiedniego oznakowania, ktoś by wjechał i zrobił sobię krzywdę, np. dachował w parów - to już wtedy mój problem prawny.

W sumie to z doświadczenia
  • Odpowiedz
Właśnie wyświetlił mi się na YouTube film, na którym jakiś małolat jeździ po lesie, po czym zatrzymuje go straż leśna, jak palił gumę i niszczył trawę. Strażnik kazał mu wypi****lać, a chłopak zaczął się z nim kłócić i wyzywać.

@mirko_anonim: najwyraźniej idiota. Szkoda, że tacy są najgłośniejsi i najbardziej zapadają w pamięć, bo jest też masa rozsądnych 'turystyków'.
  • Odpowiedz