Wpis z mikrobloga

A to nawet nie chodzi o to, żeby były nie wiadomo jak wysokie mandaty, tylko po pierwsze, żeby były wystawiane i egzekwowane, a po drugie, żeby za recydywę były gorsze kary. Wiadomo, że komuś może się zdarzyć, że raz w życiu pojedzie gdzieś szybciej, bo się zagapił czy coś, albo wjechał w miejsce, gdzie nie wolno, lub zatrzymał, gdzie jest zakaz. Policja często w takich sytuacjach stosuje pouczenia (to widać z filmów
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
tolerancyjny-wizjoner-50: Generalnie się zgadzam ale sporo takich rzeczy wynika po prostu ze słabej kultury. Mi się często zdarza że ktoś na mnie trąbi bo nie ruszyłem w ciągu 0,01s na zielonym, ewentualnie wjechałem na zły pas i chce wrócić na poprzedni i sporo kierowców trąbi i się gorączkuje jakby to miało coś zmienić xD to już prościej innych ponaglić żeby mi ustąpili to szybciej rozwiążą problem.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
punktualny-analityk-51: sam widzisz, że nie reagują, więc wyższe mandaty nie mają sensu, będą tylko batem na niewygodnych, wtedy pechowcowi wyciągną taki martwy przepis i karę dowalą, tylko że wyższą, ogół zignorują, więc bezpieczeństwa i porządku to nie poprawi.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz