Wpis z mikrobloga

✨️ Koszt wykończenia łazienki – ile to naprawdę kosztuje?
Łazienka 6,0 m2,
WC 2,1 m2
Policzona robocizna: 28,2k (bez FV) - najtańsza ekipa
Materiały, oświetlenie, lustra, AGD, grzejnik itp. - tutaj jeszcze w toku rolety, pralka i suszarka, ale wyjdzie ok. 30k (+/- 2k) wszystko w najtańszych sklepach, część po negocjacji dodatkowego rabatu
Zabudowa z materiałami: 17,2k - najtańszy stolarz (bez FV)
Drzwi z klamkami, rozetami WC, pełną płytą i montażem: 4,2k (FV z VAT 8%)

Standard średni, nie najtańsze materiały, ale też żadne Villeroy Boch ani Grohe, ot, średnia półka cenowa.

Klasa wykończenia średnia, dwa geberity w zabudowie, prysznic walk-in z drzwiami, pralka i suszarka w szafie. Nie najtansze i nie najdroższe rozwiązania. Łącznie jakby nie patrzeć wychodzi ok. 80k za ok. 8 m2 powierzchni.

Wrzucam tak informacyjnie jakby ktoś się zastanawiał ile kosztuje wykończenie z deweloperskiego (proste ściany, drobne przeróbki elektryczne i wod.-kan, tynki maszynowe).

#nieruchomosci #remontujzwykopem #budujzwykopem #remont #lazienka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: To ja nie wiem co ty masz w tej łazience do zrobienia, że za robociznę liczy ktoś 28k. Zapłaciłem 3 miesiące temu za łazienkę 4m2, stan deweloperski, baterie ścienne, odpływ liniowy, sufit podwieszany, zabudowa gk stelaża podtynkowego, bialy montaż, płytki 120x60. Robota zeobiona perfekcyjnie 7k pln na fakturę.
  • Odpowiedz
@Technick20: Ale autentycznie żeby zapłacić 28k za robociznę łazienki, to jest jakiś kosmos, czasem ludzie liczą sporą kasę za położenie bardzo dużych płytek typu 1 x 2,5m to wtedy wiadomo płytka droga i odpowiedzialność spora, czasem wymyślą jakieś półki i inne niestandardowe rzeczy z Gk. Ale jak typ napisał że standard średni nie najtańszy, to albo ten wpis to b8 albo typek jest skończonym kretynem że daje się tak naciągać
  • Odpowiedz
@GOHAN: To jest akurat standard cena za pełne drzwi na bezprzyldze renomowanej firmy z montażem. Sam ostatnio zamawiałem kilka skrzydeł z DRE i Pol-Skone na zniżkach deweloperskich 18% rabatu, kombinowania żeby jakoś wyglądały i były zrobione z solidnych materiałów. 3200 skrzydło z klamkami i montażem.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

>czasem ludzie liczą sporą kasę za położenie bardzo dużych płytek typu 1 x 2,5m to wtedy wiadomo płytka droga i odpowiedzialność spora, czasem wymyślą jakieś półki i inne niestandardowe rzeczy z Gk.

@Cudi3: półki i dobudowy z GK są, ale to akurat jedne z najtańszych pozycji robocizny, całość w granicach 1k.
Prawie połowa ceny całkowitej to prace związane z płytkami. Każdy z wykonawców z polecenia i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jaki format płytek wybrałeś bo to jest kluczem w tym wszystkim. Masz jakiś projekt tej łazienki? Bo cena 28k jest odklejona od rzeczywistości.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Może za te „cegiełki” liczą jakoś ekstra. Ale uwierz mi ze 28k to nie jest tanio, moja rada zrób sobie ogłoszenie na fixly ja miałem rozstrzał w wycenach od 7 do 20k za robotę tej samej łazienki.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
uczciwy-marzyciel-50: @Cudi3: to wybrana ekipa z wielu, z którymi rozmawiałem, ten zaproponował najniższą cenę, pozostali jak zeszli coś z ceny to i tak nie wyrównali.
Tak, rozstrzał np. za meble mam i o 100% ceny najtańsza vs najdroższa oferta na dokładnie tych samych elementach i taki sam projekt.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz