Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Uważaj, auta z wypożyczalni mają czasem oklejki, ale jak zagadasz to dostaniesz legitny cipkowóz. Na blachary jak lep działa motocykl, a wychodzi czasem taniej, no i jak dołączysz do klubu motocyklowego to masz w pakiecie kolegów.
  • Odpowiedz
Już sam fakt że nie mam auta może być dla kobiety żółtą flagą.

@mirko_anonim: To prawda bo jak facet ma auto to kobieta ma korzyść w postaci posiadania darmowego ubera. Czy brak auta wpływa na powodzenie? Dla normików tak.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja to dopiero w 30 urodziny prawo jazdy zdałem i nigdy nie było to problemem w kwestiach damsko-męskich. Bądźmy poważni - mieszkając w dużym, dobrze skomunikowanym mieście auto nie jest niezbędne do życia.
  • Odpowiedz
jakbym nie miał pełnej kontroli nad swoim życiem, bo jestem zależny od tych korków, świateł, ograniczeń prędkości itp.

to co o napisałem wyżej jest jak najbardziej logiczne

@mirko_anonim: ( )
2/10, próbuj dalej
  • Odpowiedz
Także potencjalne auto generowałoby tylko koszty - rata (lub jednorazowy zakup), OC/AC (nie mam żadnych zniżek), przeglądy, naprawy (bo pewnie używany, a nie nowy),

@mirko_anonim:

daj se siana z takim podejsciem z kobieta,
zaraz zaczeniesz liczyc ze baba kosztuje wiecej niz samochod i szybko zrezygnujesz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Auto jest manifestacją Twojej zaradności.
Raz - na auto trzeba zarobić.
Dwa - mając auto... możesz załatwić rzeczy.

Nie chodzi nawet aby zabrać świnię na weekend. Można pojechać rowerem.
Chodzi o to, ze możesz ją zawieźć do szpitala. Możesz ją odebrać od znajomych w nocy aby nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mieszkam w stolicy i dobrze skomunikowanym miejscu i dopoki nie mialem auta to tez myslalem, ze nie jest mi potrzebne, bo wszystko na spokojnie zalatwialem komunikacja miejska. Teraz majac auto w zyciu nie wrocilbym do stanu bez auta. Czulbym sie ograniczony, jak bez reki. Przyklady dlaczego auto jest potrzebne:

na etapie randkowania

- spontan decyzje typu 'bede po Ciebie za 20min i jedziemy tam i tu'
- odwiezienie z randki, czasem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dla normalnej kobiety to nie będzie przeszkodą (bo faktycznie w centrum dużego miasta jest zbędny), dla karyn i blachar to pewnie będzie red flag.

Mój chłop np nie ma samochodu (nigdy nie miał), ja miałam auto, ale sprzedałam, bo właśnie przeprowadziłam się do miasta, a auto kosztuje nawet jak stoi.
  • Odpowiedz
nie znoszę jeździć autem, zawsze mi sie na wymioty zbiera i generalnie czuję sie jakbym nie miał pełnej kontroli nad swoim życiem, bo jestem zależny od tych korków, świateł, ograniczeń prędkości itp.

@mirko_anonim: tu jest największy problem ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@quarien: jak to „aby nie jezdzila uberem” a co ona ma 14 lat ze nie potrafi sama wrocic? xD

@fantaa: Otwieram przed kobietami drzwi mimo iż mają ręce aby je same otworzyć.
Jest szereg gestów które się robi aby okazać troskę, zaangażowanie, opiekę itp.
Nie wszystko musi być pragmatyczne do bólu.
  • Odpowiedz
Jeśli piszesz "gadzi mózg" to raczej nie brak auta jest problemem. Jeśli nie lubisz jeździć autem, nie jest Ci ono niezbędne no to po co masz kupować na siłę? Znajdź taką, która ma w tym temacie podobne podejście co Ty, albo sama ma auto i jeździ.
  • Odpowiedz