Wpis z mikrobloga

✨️ Alimenty a opieka naprzemienna - co warto wiedzieć?
Przy okazji afery z tablica alimentacyjną UWAGA! opieka naprzemienna nie powoduje ze mezczyzna nie placi alimentow. Mowie o opiece tydzien/tydzien albo 3/4 dni w tygodniu czyli nie weekendowy tata. To dziala tak ze jak kobieta pierwsza zlozy wniosek, to zaplacicie jej, a sąd tylko ustali ile macie dać. Badzcie pewni ze kobieta zlozy wniosek o alimenty nawet gdy zajmujecie sie wiecej dziecmi niz ona i ponosicie wiekszosc kosztów niz ona(ubranka, lekarze).zapytajcie radcow prawnych albo nawet chatagpt o to i nie powielajcie mitów o opiece. Ja place 1800 na 3 latke, mam ja wiecej niz matka. Po prostu z partyzanta zlozyla wniosek do sadu o alimenty z kwota 5k a sąd przyznał 1.8k,. Kto zlozy pierwszy wnusoek o ali to wygrywa bo drugi sie juz broni tylko, a morlanosci i przyzwoitosci u bylej nie oczekujcie #zwiazki #rozwod

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ale wiesz że możesz w każdej chwili złożyć pozew o obniżenie albo wygaśnięcie obowiązku alimentacyjnego?
Plus jeżeli rozwód spowodował że dziecko ma mieć u jednego rodzica gorzej (bo np. matka zajmowała się domem nie karierą przed rozwodem) to oczywiste że alimenty się należą, bo matka nie może zapewnić sama takiego poziomu dziecku jak przed rozwodem i nie jest to jej wina bo ma gorszą sytuację na rynku pracy przez wcześniejsze
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): Jak pozew o wygasniecie skoro to rok temu mi sąd wlepił 1800 ali i to wiedzac ze zajmujemy sie naprzemiennie(udowodnilem to) Nic sie od roku nie zmienilo wiec nie ma podstaw do obnizki a w efekcie tylkk moge byc alienowany jak sie ksiezniczka wkurzy. Radczyni mowila mi ze to w polsce tak wyglada ze kazdy facet placi ali nawet przy naprzemiennej. Matka ma 43 lata, dziecko nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): Nic sie nie zmienilo od rozprawy ktora byla rok temu, stan faktyczny był ze ja zajmuje sie polowe czasu i mam klepniete 1800pln alimentow, to wiedziala juz sędzina zasadzajac mi tą kwote. Stan faktycxny jest wiec po roku taki sam, wniosek odrzucony. Liczy sie tylko to kto pierwszy kogo pozwie i nie odwroce tego chyba ze corke mialbym 100% czasu a matka wyjechalaby do egiptu.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·
  • Odpowiedz