Wpis z mikrobloga

✨️ Związki jak z anime – marzenia czy rzeczywistość?
Zdaję sobie sprawę, ze z tego anonima zawieje takim krindżem, że wywoła żałość, politowanie, albo coś gorzej, ale przyznam się, że żałuję gorąco, że... nie istnieją związki takie jak w anime.
Byłem w życiu w dwóch związkach, nie były one ani złe, ani dobre. Po prostu klasyk. Lepsze dni, kłótnie, potem znowu dobrze. Odbiegały one od serialowych standardów. Oglądając anime o zwiazkach, spotykaniu się, pierwszych chwilach razem, coś smutnego strzela człowieka. Niby fikcja, a feelsy idą głęboko. Co prawda racjonalna strona bierze górę i człowiek po feelsach schodzi na ziemię, ale...
Jesli ktoś doświadczył maślanych oczu, jakiś przygód zwiazanych z śmieszną, badź tajemniczą sytuacją to zazdroszczę bardzo.
Wiem, że mogę brzmieć jak jakiś świr, ale przyznam się, że gdybym przeżył jak w anime takie love story mógłbym do konca życia być spełniony. Może zdziwaczałem, ale kto człowiekowi broni marzyć.

#zwiazki #feels #przemyslenia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Związki jak z anime – marzenia czy rzeczywistość? Ⓘ
Zdaję sobie spr...

źródło: wp5239599

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim może popracuj nad sobą z terapeutą by w Twoim związku były rozmowy które coś zmieniają na lepsze w związku a nie kłótnie. To że ludzie uczą się komunikacji, zrozumienia siebie wzajemnie to normalna sprawa ale gdy zamiast rozmów jest podnoszenie głosu, obrażanie się wzajemnie, wyzywanie czy jakieś ciche dni to nie jest zdrowe i prowadzi tylko do rozpadu związku prędzej czy później. A co do przygód w związku to by
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: musisz zrozumieć, że związki w wymyślonych historiach, czy to filmy, książki, czy anime są często przekoloryzowane i wyidealizowane. Gdyby chcieli pokazać, jak to wygląda naprawdę to zanudziliby widzów. Ty oraz twoja partnerka, raz, musielibyście mieć mega duży dystans do siebie, a dwa, musielibyście mieć oboje nierówno pod kopułą by coś takiego przeżyć. Nie mówię, że przeżycie takiego związku nie jest możliwe. Mówię, że szansa na to jest bardzo niewielka,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
odkrywczy-odkrywca-72: .

nudziarz i pionek

Każdy arcymistrz wie, że nawet zwykły pionek, gdy dotrze do końca szachownicy, może stać się hetmanem.
Nawet zwykły pionek, jeśli zajdzie wystarczająco daleko, może stać się kimś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to chyba wynika z tego że współcześni ludzie za bardzo są nastawienie na "normalność".
Ten tekst który mam w profilu to z jednej strony przyznanie że nie jestem nikim wyjątkowym, a z drugiej drwina z tego jak mnie inni oceniają. Każdy człowiek jest wyjątkowy, nie ma dwóch takich samych ludzi, każdy postrzega świat z innej perspektywy. Drwie sobie z ludzi którzy mają maniere rozdawania każdemu etykietek i ploteczkowania o
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
odkrywczy-odkrywca-72: Jeśli ktoś Cię ocenia, to często dlatego, że sam zmaga się z własnymi kompleksami. Nie jest królem świata, nikim wyjątkowym ani znanym. Sam niewiele osiągnął i jest npc'tem jak każdy XD dodatkowo błędnie przekonany o swojej wyższości.

Dziś bycie normalnym wygląda trochę inaczej. Paradoksalnie, to osoby bez tatuaży stają się bardziej alternatywne xd
@
  • Odpowiedz