Aktywne Wpisy

mirko_anonim +5
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

SystemHalted2_0 +94
To, co jest dla mnie najbardziej szalone w tym wszystkim, to że jeśli GTA 6 faktycznie wyjdzie w listopadzie, to przy założeniu podobnego cyklu produkcyjnego następna część, GTA 7, mogłaby pojawić się dopiero gdzieś około 2040 roku.
I nagle to wszystko zaczyna brzmieć jak zamknięty rozdział.
Pamiętam pierwsze odpalenie GTA 3, jeszcze ten dziwny, trochę surowy Liberty City, gdzie wszystko robiło wrażenie samego faktu, że można tak po prostu biegać po mieście. Potem mały
I nagle to wszystko zaczyna brzmieć jak zamknięty rozdział.
Pamiętam pierwsze odpalenie GTA 3, jeszcze ten dziwny, trochę surowy Liberty City, gdzie wszystko robiło wrażenie samego faktu, że można tak po prostu biegać po mieście. Potem mały
źródło: image
Pobierz

Cześć, problem z mechanikiem i chciałem się poradzić. Mianowicie jakieś 2 miesiące temu zrobiłem swoim volvo c30 2010 r. 1.6 D dłuższą trasę (ok. 1500km). Po powrocie zauważyłem że właściwie nie mam oleju. Pod maską wszystko zasrane olejem, ciężko było stwierdzić skąd jest wyciek. Mechanik stwierdził że leje się z uszczelek więc wymienił uszczelki od kolektora, od pokrywy zaworów i podkładki od wtryskiwaczy i zapewnił że wszystko będzie już git. Za wszystko wziął 1200zł. Po przejechaniu jakichś 200km dosłownie to samo. Wróciłem i stwierdził że na 100% to pokrywa zaworów bo jest przechylona i to dlatego i znowu zapewnienia że teraz już nic się nie stanie. Mieli robić to w ramach gwarancji ale i tak policzył sobie 150zł za robociznę. Wymienił całą pokrywę i wziął ok 500zł. Zrobiłem ok 1200 km i problem ten sam. Znowu do niego wstawiłem samochód (zapewnił mnie że znów to będzie robione w ramach gwarancji). Pewnie na dniach zadzwoni i powie że do zrobienia jest to i tamto i znając życie będzie chciał jakieś pieniądze za samą robociznę + części. W tym tempie niedługo naprawy przerosną wartość samochodu. Mam robić awanturę że już nie dostaną pieniędzy i mają robić za darmo w ramach gwarancji (wtedy prawdopodobnie po prostu nic nie zrobią)? Powiedzieć żeby nie robili i zmienić mechanika? Straszyć prawnikiem (na którego mnie nie stać)? Dzwoniłem do innych mechaników i nawet temu mojemu mówiłem co od nich usłyszałem i na co jeszcze mogą zwrócić uwagę w tych naprawach. Niektórzy mechanicy też mówili że trochę lipa brac innego skoro ten sobie już nawkladał tam części nie wiadomo jakich i nie wiadomo skąd.
#motoryzacja #warsztat #samochody #mechanika #volvo
#oszukujo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
1. Nietrafiona diagnoza
2. Nietrafiona diagnoza
3. Powiedzialbym ze w razie powstania JAKICHKOLWIEK kosztow prosze o wczesniejszy telefon, bo musze to skonsultowac z kolega. Jezeli dalej bedzie chcial kase to jechac do innego majstra, ten nie jest jedyny w okolicy.
https://www.youtube.com/watch?v=O8JZr2eiKQc
@SpalaczBenzyny: e nieee, no to by było zbyt proste i zbyt oczywiste, tak się nie robi, miejmy jakąś godność i szanujmy się ;)
@mirko_anonim: Taki urok 15-20-letnich gruchotów, zwłaszcza jeśli nie jest się 1. / 2. właścicielem. Jak chcesz dalej zostać przy tym aucie, to proponuję odkładać 20 zł na każde przejechane 100 km na nieprzewidziane naprawy (oprócz regularnych, bieżących serwisów).
@mirko_anonim: ty to