✨️ Jak zareagować na sytuację z bi koleżanką żony?Ⓘ Bry. Mirki jaka akcja to ja nie wiem... Od soboty dopiero to rozchodzilem. Byliśmy sobie w grupie znajomych na wyjeździe nad wodą na plaży. Moja żonka miała kostium ale została w krótkich spodenkach bo nie planowała kąpieli. Lekko n------a koleżanka próbuje ją namówić na wejście do wody, moja nie chce. Za chwilę patrzę, rozpięła jej guzik od spodenek i hihi haha. Parę minut dalej widzę że ze słodkim uśmiechem próbuje jej te spodnie ściągnąć. Moja już delikatnie się stawia. Dopiero jak tamta zobaczyła mnie obserwującego akcje to była pauza w zabawie. No i może nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, ot dwie znajome się wygłupiają. Jest tylko jedno ale - ta druga dziewucha jest bi co sama całkiem niedawno przyznała. No i to bardzo w moim odczuciu zmienia obraz sytuacji. Gdyby na jej miejscu był facet, to sytuacja jest oczywista - lanie po ryju i do widzenia, natomiast tutaj raz że dziewczyna, dwa że znajoma już kupę czasu... Ja byłem mega w-------y ale dla dobra ogółu wyjazdu nie robiłem afery na ośrodku. Suma summarum zamierzam z tamtą poważnie sobie porozmawiać jak następnym razem się spotkamy. Żona na początku ogólnie nie widziała w tym takiego problemu jak ja, ale dopiero jak wytłumaczyłem jej mój punkt widzenia to przyznała że faktycznie była lekka przesada. No i tu pytanie: co myślicie, co sądzicie, jak byście zareagowali i podeszli do sytuacji? Za komentarze typu mmm trójkącik dziękuję ( ͡°͜ʖ͡°) #niewiemjaktootagowac
@Jack0wy: Inna sytuacja. Wiedząc, że Twoja żona nie gustuje w paniach nie wiem po co kręcić aferę. Z resztą to na mojej żonie byłby obowiązek spławienia podrywacza. Jeśli ja musiałbym to robić bo uważam, że jest szansa, że żona mnie zdradzi to jest tu coś mocno nie tak.
✨️ Autor wpisu (OP): @matti-nn Pogadałem już z żoną tak jak pisałem we wpisie. Nie, nie boje się ze się puści, a zwłaszcza z nią ( ͡°͜ʖ͡°) Pogadać to planuje ale z tamtą żeby takich akcji więcej nie było z jej strony.
✨️ Autor wpisu (OP): @matti-nn A mi się wydaje że zależy dla kogo inna. Jeśli koleżanka jest bi, to to żadna różnica czy podrywa facet czy kobieta. Podwalanie się to podwalanie k, nie ważne czy żona gustuje w tych czy w tamtych. Żona delikatnie odmawiała, bo taki ma charakter. Ja będąc na jej miejscu dużo wcześniej bym tamtą naprostował. Mi chodzi o rozmowę z "podrywaczką" aby uniknąć takich akcji w
@matti-nn żadna inna, tylko kto inny podbija. Kolejny przykład podwójnych standardów... Gdyby to n------y facet próbował ściągnąć spodnie koleżance to juz widzę jaka by mogła być z tego afera o molestowanie. Ale widzę że tutaj jeśli to kobieta zaczyna "molestować" kobietę to nie ma z tym problemu dopóki ta nie gustuje w płci molestującej xD wystarczy być kobietą i wszystko ci wybacza haha
@Jack0wy: sa koleżankami, różne wygłupy się robi na imprezie to też zmienia kontekst sytuacji. Analogicznie gdyby na imprezie przystawial sie do mnie pijany kolega gej to reakcja mojej partnerki nie bylaby taka sama jak gdyby przystawiala sie obca kobieta i jest to zupelnie naturalne. No i ponownie obowiązek spławienia typa należy przede wszystkim do osoby napastowanej. Partner to nie dziecko, którego powinno się chronić 24/7.
@matti-nn widać każdy z nas ma inne podejście i standardy. Różne wygłupy na moje nie oznaczają usilnego próbowania ściągnięcia z kogoś spodni jeśli ktoś już, dwa razy powiedział "nie". Nawet jeśli ściągający uważa to tylko za zabawę.
@Jack0wy: Kontekst byl, aby weszla do wody. Oczywiscie nie bylo to wlasciwe zachowanie, ale jakiejs grubej afery bym nie krecil (jesli mialbym zaufanie do zony).
@mirko_anonim: Przede wszystkim pogadalbym z zona zeby bardziej jednoznacznie stawiala granice i byla asertywna. Tamtej ewentualnie mozna cos napomknac, choc ona moze to latwo obrocic, ze byly to tylko zarty i wyjdziesz na jakiegos zazdrosnika-toksyka.
Bry. Mirki jaka akcja to ja nie wiem... Od soboty dopiero to rozchodzilem. Byliśmy sobie w grupie znajomych na wyjeździe nad wodą na plaży. Moja żonka miała kostium ale została w krótkich spodenkach bo nie planowała kąpieli. Lekko n------a koleżanka próbuje ją namówić na wejście do wody, moja nie chce. Za chwilę patrzę, rozpięła jej guzik od spodenek i hihi haha. Parę minut dalej widzę że ze słodkim uśmiechem próbuje jej te spodnie ściągnąć. Moja już delikatnie się stawia. Dopiero jak tamta zobaczyła mnie obserwującego akcje to była pauza w zabawie. No i może nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, ot dwie znajome się wygłupiają. Jest tylko jedno ale - ta druga dziewucha jest bi co sama całkiem niedawno przyznała.
No i to bardzo w moim odczuciu zmienia obraz sytuacji. Gdyby na jej miejscu był facet, to sytuacja jest oczywista - lanie po ryju i do widzenia, natomiast tutaj raz że dziewczyna, dwa że znajoma już kupę czasu... Ja byłem mega w-------y ale dla dobra ogółu wyjazdu nie robiłem afery na ośrodku.
Suma summarum zamierzam z tamtą poważnie sobie porozmawiać jak następnym razem się spotkamy. Żona na początku ogólnie nie widziała w tym takiego problemu jak ja, ale dopiero jak wytłumaczyłem jej mój punkt widzenia to przyznała że faktycznie była lekka przesada.
No i tu pytanie: co myślicie, co sądzicie, jak byście zareagowali i podeszli do sytuacji?
Za komentarze typu mmm trójkącik dziękuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#niewiemjaktootagowac
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mkarweta: ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
@mirko_anonim: piersze skojarzenie - " lej ja
@mirko_anonim: a teraz w ogóle zacząłem czytać posta, a co żona ma 6 lat, że sama nie
Pogadałem już z żoną tak jak pisałem we wpisie. Nie, nie boje się ze się puści, a zwłaszcza z nią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pogadać to planuje ale z tamtą żeby takich akcji więcej nie było z jej strony.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
No i ponownie obowiązek spławienia typa należy przede wszystkim do osoby napastowanej. Partner to nie dziecko, którego powinno się chronić 24/7.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta