Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego młodzi ludzie dostają mieszkania i domy?
#nieruchomosci #kpo

Często zastanawiacie się, skąd młodzi ludzie mają dom albo mieszkanie.
Podam wam kilka przykładów z mojej rodziny i otoczenia jeszcze przed 25 rokiem życia.

Moja kuzynka rok temu wyszła za mąż. Jej rodzice kupili im samochód prosto z salonu, a rodzice pana młodego dom.

Przed chwilą dowiedziałem się, że mój kuzyn w nagrodę za ukończenie studiów dostał od ojca mieszkanie.

Kiedy chodziłem do technikum, w klasie miałem banana - jego ojciec prowadzi firmę budowlaną. Po szkole ojciec postawił mu dom, żeby mógł się wyprowadzić, a do tego załatwił dobrze płatną pracę.

Tymczasem ja - nawet prawo jazdy musiałem opłacić sobie sam, bo rodzice żałowali na to pieniędze, nie wspominając o studiach.

Chociaż nie wiem skąd to zdziwienie i pytanie - pewnie sami jak chodziliście do liceum mogliście zauważyć, ze niektórzy uczniowie mają lepsze samochody od nauczycieli xD

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Dlaczego młodzi ludzie dostają mieszkania i domy? Ⓘ
#nieruchomosci ...

źródło: gf-SBwS-gFMt-wG9S_nowoczesny-dom-pod-warszawa-projektu-interiorsy-994x828

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: z całego życia przytoczyłeś 2 albo 3 przypadki i odrazu uznajesz to za większosc. W szkole otaczalo ciebie setki dzieciakow w tym cala masa takich co mieli gorzej od ciebie albo maja gorzej dzis.
Jesteście roszczeniowym pokoleniem ktore tylko widzi dlaczego inni maja a ty nie.
Jedni mają mądrzejszych rodziców inni głupszych. U jednych wydarzą się tragedie choroby a u innych nie. Zycie nie jest sprawiedliwe i nigdy nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
pracowity-teoretyk-28:

Często zastanawiacie się, skąd młodzi ludzie mają dom albo mieszkanie.

Podam wam kilka przykładów z mojej rodziny i otoczenia jeszcze przed 25 rokiem życia.

Nie zastanawiam się. Niektórzy znajomi nie mają, a niektórym rodzice kupili na kredyt po same bile albo kletę bez kredytu. Ci znajomi którzy nie mają - jojczą podobnie jak Ty zwalając winę na przeciwności losu zamiast wziąć się w
  • Odpowiedz