Wpis z mikrobloga

✨️ Czy to normalne, że po 2 latach związku brakuje emocji?
Jestem w swoim pierwszym zwiazku w zyciu, jestesmy razem od 2 lat - wytlumaczcie mi czy tak to powinno wyglądać? Ja generalnie po tych 2 latach nie czuje zadnej wiekszej checi spotkania sie z druga połówką. Z raz na tydzien zupelnie mi wystarczy, a tak to sie nawet ciesze ze sie nie widzimy, bo moge zajac sie soba w tygodniu. Tak samo jak wyjezdzam w delegacje i mnie nie ma z 2 tygodnie - 0 tesknoty z mojej strony. O ile na poczatku czulem faktycznie jakies zaciekawienie druga osoba, tak teraz to sie czuje bez emocjonalnie. Nigdy nie kierowalem sie emocjami w zyciu, a bardziej rozsadkiem, stad uwazam ze jest to normalne ze po czasie uczucia wygasaja, pytanie tylko czy to powinno byc tak szybko?
#zwiazki #rozowepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 14
@mirko_anonim nie, to nie jest normalne. Ludzie sa w zwiazkach bardzo dlugo i wciąż sa do siebie przywiazani. Oczywiscie jest to inne przywiazanie, niz poczatkowa fascynacja, ale nie totalna ozieblosc emocjonalna.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie mam dużego doświadczenia w związkach, ale jestem z niebieskim 4,5 roku (w tym roku po ślubie) i mi na przykład dużo ciężej zasnąć jak on jeszcze nie jest w łóżku (nieważne czy to dlatego, że robi coś na dole czy jest gdzieś poza domem na spotkaniu z kolegami). Jeśli miałabym gdzieś daleko od niego wyjechać, to pewnie przez pierwszy tydzień bym jakoś bardzo tego nie odczuła zajęta nowymi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: co prawda normalnym jest że po pewnym czasie znikają motylki, ale wtedy powinno wjechać przywiązanie (i mówimy wtedy o dojrzałym związku). Nad relacją trzeba pracować, budować ją, rozwiązywać problemy. Stagnacja prowadzi tylko do oddalania się od siebie.
  • Odpowiedz