Wpis z mikrobloga

✨️ Jak wybrać idealny zegarek: Omega Seamaster czy Tag Heuer Aquaracer?
Zawsze chorowałem na Omegę Seamaster ale ceny tejże zaczynają się od ok. 30tys. Ale znalazłem coś podobnego co też spełnia moje oczekiwania. a przy tym jest tańsze o ok. 10tys.
Te dwa zegarki:
https://wkruk.pl/zegarki/tag-heuer/zegarek-tag-heuer-aquaracer-professional-300-date-4
https://wkruk.pl/zegarki/tag-heuer/zegarek-tag-heuer-aquaracer-professional-300-gmt-2
Co myślicie i który z tych dwóch? Razi mnie jedynie ten dwunastokątny bezel, w Omedze jest okrągły. Oczywiście Omegi jeszcze nie skreślam ale trochę boli wydatek dodatkowych 10tys.
To będzie mój pierwszy poważny zegarek. I chciałbym zapytać jeszcze o proces zakupu. Link oczywiście przykładowy, ale mam tu pewność sklepu. I mogę odebrać osobiście co też jest dla mnie plusem. Tylko czy jest możliwość przymiarki wcześniej? Jak wyglądają tak wysokie transakcje. Mam przyjść z gotówką? Proszę o wszelkie rady.
U----i nie wchodzą w grę.
#zegarki #zegarkiboners #watchboners

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: aqaracer zawsze wydawał mi się bezpłciowy. Chociaż gustuję głównie w diverach to w Tagu tylko carrera. Omega > Tag

Tyle, że to twój gust i twój wybór masz tu w dobrej cenie:
Kraff.pl -17% vs kruk
Omegi też mają tańsze i możliwość rat
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: imo fajny ten pomarańcz, daje trochę energii, ale chyba też wolałabym gmt.

jak chcesz kupować w kruku to poszukaj kogoś, kto jest w ich "klubie dla przyjaciół", 10% zniżki to zawsze będzie parę stówek taniej ;)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Aquaracer jest ciekawszy od Omegi, z Omegą Seamaster jest taki problem, że jest masowo podrabiana, w tym dobrze podrabiana i mi na przykład strasznie się opatrzyła, a taki TAG wygląda ciekawie i przykuwa wzrok.

Tylko czy jest możliwość przymiarki wcześniej?

W W.Kruk nawet na stronie chyba można umówić przymiarkę w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: chorujesz na omegę, a chcesz kupić taga. Czyli wydasz 20k, z możliwością odsprzedaży za 10k, i nadal będziesz się oglądał za Omegą;)
W wypadku zegarków nie warto, jeśli są w zasięgu, to brać. Realnie zniżki powinieneś dostać na oba jakieś -15% (więcej na Taga) od ceny z metki sklepowej. Sklep Kraff też polecam.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: imo jak masz zamiar kupić tańszy zegarek jako alternatywę dla innego droższego to nigdy nie będziesz do końca zadowolony. Skończysz z utopioną kasą albo zegarkiem który tak naprawdę Ci nie do końca odpowiada. Chyba że ten tańszy autentycznie Ci się podoba, to wtedy jak najbardziej.

Mi np jeśli chodzi o nurki podobają się SEIKO 62mas ale nigdy nie kupiłbym takiego jako alternatywę dla omegi czy rolexa tylko dlatego że
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @krulkartonu: O dzięki, nie znałem tego sklepu

@IV_RP: Kartą ale wiem, ze są jakieś limity. Jak meble kupowałem to mogłem zmienić do jakiejś kwoty, powyżej to już coś tam nie działało, nie pamiętam, to było z 15 lat temu. Po prostu nie wiem czy takie kwoty jak 20-30tys można płacić do ręki.
Inna sprawa to nie wiem jeszcze gdzie będę kupował. Czy to dobry pomysł
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @wredny_bombelek: Nie do końca Omega jest dla mnie takim marzeniem. Źle to trochę ująłem. Ogólnie podobają mi się divery. Pewnie bym znalazł wśród innych marek jeszcze droższych od Omeg coś co jeszcze bardziej mi się podoba ale nawet nie patrzę bo to już jest kompletnie poza zasięgiem. Zawsze mi się ten Seamaster podobał, w wersji niebieskiej czy tam granatowej, ale ten Tag nie jest przecież
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @czlowiekbozy: I jeszcze a propos rozmiarów: Tag ma grubość 12,1mm, a Omega 13,8mm - spora różnica, widać to gołym okiem. Wymiar koperty razem z uszami (czyli w najszerszym miejscu) Tag 47,5mm, a Omega 49,5mm. Omega ma o 1mm mniejszy rozstaw na pasek ale ten wymiar jest pomijalny, bo ginie w całości zegarka.
No i waga: Tag 167,8 gramów, Omega 194,9 gramów. Też spora różnica na korzyść Taga.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja chciałem z poprzednich generacji Aquaracera kupić i po przymiarkach kupiłem ich Formula 1, bo mimo takich samych wymiarów (43mm) to na ręce kształt wyglądał zupełnie inaczej, a jeszcze tańsza linia ;D
Przymiarka obu obowiązkowa, bo może wyleczysz się z Omegi lub z Aquaracera
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @czlowiekbozy: A patrzyłem na Formułę 1, to jest taki odpowiedni do Speedmastera z Omegi. Ale nie widzi mi. Dużo się dzieje na tarczy. Bezel tak samo. Tzn mam na myśli te których najwięcej jest w sklepach, bo wiem, ze z tej linii trafiają się i bez dodatkowych oczek na tarczy.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz