Wpis z mikrobloga

✨️ Poszukiwanie idealnego plecaka – porady i opinie
Mirki, od kilku dni poszukuję bardzo dobrego, uniwersalnego plecaka dla siebie (w tym korzystając z AI i portali typu Packhacker). Nie mogę się zdecydować, a w swoim małym powiatowym nie przymierzę kilku(nastu) opcji.

W plecaku chcę nosić: 
- torbę typu sling z rzeczami, które potrzebuję mieć przy sobie na spacerach i zakupach (aktualna ma 5l i waży już ponad 2 kilogramy)
- dodatkowe rzeczy (parasol, butelka, trochę gadżetów, laptop, bluza) + mieć przestrzeń na małe zakupy albo 2-3 "packing cubes" w przypadku kilkudniowego wyjazdu

Oto moje kryteria:

a) pojemność około ~20 litrów
b) możliwie lekki (najlepiej max ~800 g)
c) estetyczny design, solidne wykonanie, wytrzymały i przyjemny w dotyku materiał (np. "śliska" X-pac czy balistyczny nylon)
d) wygodny podział na sekcje i wzmocnienie pleców (kieszeń na laptopa i tablet)
e) idealnie jakieś rozwiązania antykradzieżowe + pasek/paski (mostek, biodra)
f) pasujący głównie na regularne miejskie wyjścia i weekendowe wypady (dopuszczalny jako carry-on pod siedzenie do samolotów)

Moje aktualne typy to:

1) Aer Go Pack 2 (plusy: lekki i pakowny, do zwinięcia do dużej torby/plecaka, minusy: brak wzmocnienia i pasków, niezbyt estetyczny)
2) Aer City Pack (Pro) 2 (plusy: estetyka, materiał i wzmocnienie, minusy: waga w okolicach 1.2 kg, a 16l to trochę mało w przypadku mniejszego modelu)
3) Pacsafe Metrosafe 20l lub klasyczny 25 l (plusy: lekki, pakowny, antykradzieżowy, minusy: materiał nie taki przyjemny jak u Aera)
4) Tom Bihn Synapse/Synik 25/26 (plusy: dość lekki, świetnie przedzielony, minusy: mniej nowoczesny design, brak bocznej kieszeni na butelkę)
5) Opcje od Arcteryxa, Patagonii, Cotopaxi, Alpaki, CabinZero, itp.

Co polecacie?

#pytanie #plecak #plecaki #podroze #podrozujzwykopem #ubior #odziez #moda #lot #loty #latania

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Poszukiwanie idealnego plecaka – porady i opinie Ⓘ
Mirki, od kilku ...

źródło: 397aaa62-aer-city-pack-pro-side

Pobierz
  • 2