Aktywne Wpisy
bulba1605 +453
Czekałam na to jakieś 27 lat, aż wreszcie udało się spełnić marzenie (ʘ‿ʘ) spodziewałam się, że to jest duże, ale nie spodziewałam się, że jest AŻ TAK duże
#podroze #podrozujzwykopem #chiny
#podroze #podrozujzwykopem #chiny
źródło: 978
Pobierz
adam-yxz +13
#dieta #jedzenie #gotowanie #zdrowie
Eh... Chciałbym zjeść jakiś normalny obiad znaczy taki nie przetworzony, tylko zrobiony z w miarę zdrowych produktów bo po śmierci mamusi jem cały czas te przetworzone gofno. Czuje już że organizm mi wysiada od jedzenia tej paszy.
Normalnie gdybym miał kobietę to ona by mi gotowała a tak muszę świadomie się truć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Eh... Chciałbym zjeść jakiś normalny obiad znaczy taki nie przetworzony, tylko zrobiony z w miarę zdrowych produktów bo po śmierci mamusi jem cały czas te przetworzone gofno. Czuje już że organizm mi wysiada od jedzenia tej paszy.
Normalnie gdybym miał kobietę to ona by mi gotowała a tak muszę świadomie się truć ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Mirki, od kilku dni poszukuję bardzo dobrego, uniwersalnego plecaka dla siebie (w tym korzystając z AI i portali typu Packhacker). Nie mogę się zdecydować, a w swoim małym powiatowym nie przymierzę kilku(nastu) opcji.
W plecaku chcę nosić:
- torbę typu sling z rzeczami, które potrzebuję mieć przy sobie na spacerach i zakupach (aktualna ma 5l i waży już ponad 2 kilogramy)
- dodatkowe rzeczy (parasol, butelka, trochę gadżetów, laptop, bluza) + mieć przestrzeń na małe zakupy albo 2-3 "packing cubes" w przypadku kilkudniowego wyjazdu
Oto moje kryteria:
a) pojemność około ~20 litrów
b) możliwie lekki (najlepiej max ~800 g)
c) estetyczny design, solidne wykonanie, wytrzymały i przyjemny w dotyku materiał (np. "śliska" X-pac czy balistyczny nylon)
d) wygodny podział na sekcje i wzmocnienie pleców (kieszeń na laptopa i tablet)
e) idealnie jakieś rozwiązania antykradzieżowe + pasek/paski (mostek, biodra)
f) pasujący głównie na regularne miejskie wyjścia i weekendowe wypady (dopuszczalny jako carry-on pod siedzenie do samolotów)
Moje aktualne typy to:
1) Aer Go Pack 2 (plusy: lekki i pakowny, do zwinięcia do dużej torby/plecaka, minusy: brak wzmocnienia i pasków, niezbyt estetyczny)
2) Aer City Pack (Pro) 2 (plusy: estetyka, materiał i wzmocnienie, minusy: waga w okolicach 1.2 kg, a 16l to trochę mało w przypadku mniejszego modelu)
3) Pacsafe Metrosafe 20l lub klasyczny 25 l (plusy: lekki, pakowny, antykradzieżowy, minusy: materiał nie taki przyjemny jak u Aera)
4) Tom Bihn Synapse/Synik 25/26 (plusy: dość lekki, świetnie przedzielony, minusy: mniej nowoczesny design, brak bocznej kieszeni na butelkę)
5) Opcje od Arcteryxa, Patagonii, Cotopaxi, Alpaki, CabinZero, itp.
Co polecacie?
#pytanie #plecak #plecaki #podroze #podrozujzwykopem #ubior #odziez #moda #lot #loty #latania
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: 397aaa62-aer-city-pack-pro-side
Pobierz