Aktywne Wpisy

Akuzativ94 +69
Chuopska siłownia z uchwyconym po części stanowiskiem do grania (po lewej stronie) do oceny. W sumie gdyby nie to, że trzeba pracować, to mógłbym siedzieć w tej swojej bazie prawie 24/7 xD
#stanowiskogracza #pcmasterrace #mirkokoksy #silownia #gry
#stanowiskogracza #pcmasterrace #mirkokoksy #silownia #gry
źródło: IMG_4982
Pobierz
breakdown1 +80

Mirki, miałem stłuczkę, nie z mojej winy, przyjechała policja i wytypowała sprawcę, jednak nie przyjął on mandatu (ma dużo punktów i gra na zwłokę), więc nie mogę zlikwidować szkody z jego OC. Mam porysowany błotnik, uszkodzone drzwi razem z klamką i zbitą szybę w drzwiach co zgłosiłem do mojego AC, żeby potem zrobili sobie regres na OC sprawcy po wyroku sądu.
Tutaj pojawia się problem, ponieważ zanim przyjechał rzeczoznawca dążyłem sobie kupić drzwi w kolorze, szybę z rocznika, klamkę i inne potrzebne do przełożenia drzwi, jednak Hestia wyceniła mi szkodę gotówkowo tak nisko, że ledwo wystarczy na te części, nie mówiąc już o błotniku. Ubezpieczyciel mówi, że jak chce nowe części to mam oddać samochód do ASO i tyle, ale błotnik, który mam uszkodzony był już naprawiany, więc zgodnie z OWU moje AC nie pokryje całości kosztów jego naprawy i będę musiał dopłacać i będę w plecy + mam części, których nie użyje i będę w plecy na samych wysyłkach prawie 1k (o ile je sprzedam). Mam wycenę niezależnego rzeczoznawcy na kwotę dwukrotnie wyższą niż w kalkulacji z AC, ale Ubezpieczyciel nie bierze tego pod uwagę w ogóle.
Co mogę teraz zrobić, czy mam jakąkolwiek szansę w sądzie z wyceną niezależnego rzeczoznawcy z pzmot, żeby mi dopłacili z AC? Czy mam czekać na wyrok sądu i wtedy moje AC sobie ściągnie z OC sprawcy i ja się upomnę o resztę z mojej wyceny?
Przyznam że trochę sie pośpieszyłem z zakupem tych części, ale serio nie spodziewałem się, że kwota kalkulacji z AC tego nie pokryje.
#odszkodowanie #ubezpieczenie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez autora
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi