Wpis z mikrobloga

Twoje rady o "poznawaniu w realu" brzmią jak porada z lat 90. Dziś w "szkole, pracy czy grupie zainteresowań" facet za inicjatywę nie dostaje numeru, tylko łatkę creepa, własnego tiktoka (jak Ola Jasianek nagrała) albo skargę do HR. Stworzyłyście pole minowe, a teraz dziwicie się, że nikt nie chce po nim biegać.

@whos_your_daddy_snakegirl: problem w facetach jest taki, że ten najchetniej od razu by spytał czy da mu numer, albo
  • Odpowiedz
A w życiu jest tak, że jeśli kobieta polubi mężczyznę jako osobę, to zacznie idealizować jego wygląd.

@mirko_anonim: nie ma czegoś takiego, co najwyżej wchodzi efekt przyzwyczajenia. nie ma czegoś takiego ze gdy laska polubi faceta to nagle zacznie ją kręcić jego niski wzrost, mały naganiacz czy cofnięty podbródek.

W większości kobiety chcą po prostu dobrego partnera, z którym będą mogły iść przez życie. Ale i tak mi nie uwierzycie ( ͡°
  • Odpowiedz
problem w facetach jest taki, że ten najchetniej od razu by spytał czy da mu numer, albo czy w ogole mu da xD a to moze jednak trzeba troche pogadac, żeby zobaczyc czy w ogole jest vibe?

@razdwatrzy55: niezłą żeś projekcie z-----ł. przecież beciaki długo zabierają się do sprawy i ich, oraz tych "dobrych" gości o których pisze OPka, ten problem nie dotyczy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja tam sie z Toba zgadzam. Morde mam jak tamburyn, ale moj ojciec, najprawdopodboniej to widzac, powiedzial mi kiedys:

"Synu, facet moze byc tylko troche ladniejszy od diabla i to wystarczy"

Jestem mu wdzieczny za te slowa. Tak samo mojej Mamie, Siostrze i Babciom, ze moglem dorastac w szczesliwej, kochajacej sie rodzine, gdzie bylo pelno wartosciowych kobiet. Gdy potem czytam blackpillowe madrosci to mam dysonans. A przez tag "przegryw"
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mi się autentycznie żaden z moich byłych facetów nie podobał z wyglądu. Zawsze decydowała osobowość, a że ona się jednak różna okazywała to tam mniejsza xD to faceci mocno patrzą na wygląd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: oni chyba nigdy nie byli w miejscu publicznym i nie widzieli jak wyglądają ludzi w realu, również w parach. Większość jest po prostu przeciętna, ale są też wszelkie możliwe mieszanki. Po prostu wykop wykopem, a prawdziwe życie się toczy po swojemu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Boli ich, że kobiety również zaczęły oceniać po wyglądzie, zwłaszcza te ładne. I na to tak naprawdę narzekają. Brzydkie kobiety są dla nich niewidzialne ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @whos_your_daddy_snakegirl

Twoje rady o "poznawaniu w realu" brzmią jak porada z lat 90. Dziś w "szkole, pracy czy grupie zainteresowań" facet za inicjatywę nie dostaje numeru, tylko łatkę creepa, własnego tiktoka (jak Ola Jasianek nagrała) albo skargę do HR.

To nie są rady, a obserwacje, że łatwiej przejść z koleżeństwa do związku, niż z sukcesem podbijać do obcej osoby w celach
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @czescmampytanie

nie ma czegoś takiego, co najwyżej wchodzi efekt przyzwyczajenia.

A wg mnie jest i liczy się też regularna ekspozycja (ktoś przy jednorazowym spotkaniu albo zobaczony tylko na zdjęciu może nie wywrzeć wrażenia, przy częstszych spotkaniach - owszem). Oczywiście nie zadziała to zawsze i w każdym przypadku.
Uważam jednak, że naprawdę wielu mężczyzn może się komuś spodobać, a nie tylko te kilka-kilkanaście procent, o jakich się tutaj
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

Dyskutowanie z przegrywami jest równie sensowne jak dyskusja z latarnią uliczną. Z tym że to drugie może przynajmniej rozbawić ludzi dookoła.

@fishery wiem, że nikogo tu do niczego nie przekonam, ale czasem lubię poczytać zupełnie inną perspektywę i próbować zrozumieć, skąd ona się
  • Odpowiedz