Aktywne Wpisy

zajsty +622
W 34 kolejce Harry Kane zdobywa hattricka.
Anglik kończy sezon ligowy 25/26 z wynikiem 36 goli w 31 spotkaniach.
Po raz kolejny, dzięki za wspólną zabawę.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
Anglik kończy sezon ligowy 25/26 z wynikiem 36 goli w 31 spotkaniach.
Po raz kolejny, dzięki za wspólną zabawę.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL34
Pobierz
Dorciqch +30
źródło: 1000047041
Pobierz

Witam, mam #leasing na samochód w #mleasing i chciałem zmienić wysokość raty i wykup. Leasing mam jeszcze przez około 1 - 1,5 roku. Wykup wynosi kilkadziesiąt tysięcy złotych. Chciałem tak zmienić harmonogram, żeby wykup wynosił 1% i zachować ten sam okres leasingu, więc podnieść wysokość raty. W moim przypadku ta rata wzrośnie około dwukrotnie i wtedy mam ten wykup 1%. Złożyłem i zaakceptowałem już wniosek o to. W tym wniosku miałem informacje o wysokości raty netto bez odsetek (bo w sumie te odsetki trochę zmieniają się w każdym miesiącu). W #mleasing było to tak, że opisuje się w składanym wniosku przez ich portal co się chce zmienić, później oni przysyłają propozycję tego i ma się kilka dni na akceptację. Nie było tam żadnego przycisku z opcją dopytania o szczegóły i pełny harmonogram. Dopiero po akceptacji wniosku i przy okazji płatności następnej raty dostałem pełny harmonogram w którym można było zobaczyć odsetki. Właściwie to liczyłem, że skoro zwiększam ratę dwukrotnie i spłacam ten kapitał dużo szybciej to całkowita suma odsetek, które muszę jeszcze zapłacić też spadnie, a tak się nie stało. Ta suma została taka sama. I tutaj moje pytanie czy jest to normalne i ktoś też robił taka zmianę harmonogramu u nich lub u innego leasingodawcy? Z tego co myślałem te odsetki zależą głównie od sumy pozostałego do spłaty kapitału, dlatego liczyłem, że trochę się zmniejszą. Skoro u mnie się nie zmniejszyły to finalnie wychodzi tak, że muszę im szybciej spłacić kapitał, a nie mam z tego żadnych oszczędności na odsetkach (oczywiście muszę zapłacić jeszcze za zmianę tego harmonogramu). Dajcie znać czy miał ktoś podobną sytuację i jak u was to wygląda.
#leasing #pytanie #jdg #firma #samochody #motoryzacja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
To info wstępne to właśnie było wyliczenie kosztów netto raty samego kapitału bez odsetek. Symulacji odsetek dla mnie nikt nie robił na tym etapie. A jednak wydawało mi się, że