Wpis z mikrobloga

Czasem wydaje mi się, ze przyczyną naszego problemu jest to, że mamy nieco inne podejście do oszczędzania pieniędzy na wkład własny i ogólnie do życia. Ja jestem gotowy na zaciskania pasa i poświęcenie czasu na naukę, a ona raczej nie chce ograniczać wydatków i nadal zamawiać rzeczy z Zalando i chodzić do kina, teatru, restauracji.

Jeszcze dodam, że żona często mi pokazuje posty z facebooka swoich koleżanek, które chwalą się wyjazdami na Zanzibar,
  • Odpowiedz
Żona chce, żebym więcej zarabiał albo zmienił pracę, ale jak próbuję się czegoś nowego uczyć, to czepia się, że za dużo czasu spędzam przy komputerze.

Ja lvl 35, ona lvl 32. Jesteśmy rok po ślubie. Nie mamy dzieci, ale planujemy mieć.

@mirko_anonim: Ty się ciesz że nie macie, zawijaj się z tego szajsu, im szybciej tym lepiej
  • Odpowiedz
Takich osób unikać jak ognia piekielnego. Bo nie doceniają tego co mają i marudzą, że inni mają lepiej.

@PanZuo: 100% racji, ja byłem zbyt głupi i się wjeb... w takie szambo, szmula zawsze miała coś i jedyne co potrafiła to pier... farmazony nad uchem.

Po rozwodzie jako tako odżywam, ona musi pracować, jako nauczycielka, lektorka angielskiego i kierowca bolta.
Tyle dobrego wyszło, ze ruszyła swoją leniwą d... :)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
odkrywczy-lider-7: Zakładając że to nie bait (raczej nie wygląda na moje oko, bo znam podobne sytuacje). Dla kontekstu: lvl 32 here, z żoną i dzieckiem.

UoP z zarobkami około 6500 zł na rękę

Jak na miasto spoza top5, to raczej spoko, ale bez szału. Mam kolegę co potrafi wyciągnąć 10k, też jako admin, robiąc zdalnie.
  • Odpowiedz
Głupia żona. Kleszcz. Sama nie wiele zarabia a od ciebie wymaga. Widać że jesteś odpowiedzialnym dobrym człowiekiem. Ona stoi na drodze do twojego szczęścia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dorob sobie skila sieciowego (CCNA) i mozesz zajebiscie smigac caly stack sieciowo serwerowy.
Jako admin linuxow, nie masz zapewne tez problemow ze skryptowaniem, wiec umialbys robic podstawy automatyzacji sieci.

12k jest spokojnie na wyciagniecie reki.

Pomijam, ze zone masz beznadziejna...
  • Odpowiedz