Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego nie chcę podawać swojego numeru telefonu na Wykopie
Mirabelki i Mireczki,
Odchodzę.
Byłem Mirkiem przez jakieś 15 lat, a odchodzę tylko i wyłącznie z powodu wymuszenia na mnie podania numeru telefonu.
Od miesiąca jak próbuję się zalogować, to wymagane jest podanie numeru telefonu. Nie zrobię tego.
Wymieniłem z supportem wypoku kilka maili, które można streścić do takiej konwersacji:
[Ja] Nie chcę podawać numeru
[Wykop] To dla bezpieczeństwa, bo chcemy wiedzieć, że ty to ty
[Ja] Ale nie macie mojego numeru i nie chcę go podawać
[Wykop] Musimy zweryfikować czy ty to ty
[Ja] Ale jak chcecie weryfikować czy ja to ja jak nie macie mojego numeru
[Wykop] "Do wskazanego konta nie jest obecnie przypisany żaden numer telefonu. Prosimy o podanie numeru telefonu, który ma zostać przypisany do konta. "
[Ja] Nie chcę wam podawać numeru. Chcę się zalogować do swojego konta.
[Wykop] Brak odpowiedzi od lipca.

Ideologicznie nigdy i nigdzie nie podaję swoich danych, jeżeli nie jest to konieczne. Wypok nie jest niezbędny, więc tu swoich danych nie podam.
Jest mi przykro, że przez tyle lat budowałem tą społeczność, bywałem bordo, mam tu wielu znajomych, którym nawet ze swojego loginu nie mogę odpisać, że to koniec.
Na koniec pozdrawiam serdecznie starych past'ciarzy, nocną zmianę i największą legendę wykopu - MalcomaXD
Dużo zdrówka wszystkim życzę i wszystkiego dobrego!
PS. aż mi się łezka zakręciła jak pomyślałem, że muszę to kończyć anonimowo vs ile czasu spędziłem w tej społeczności.
#pozagnanie #bezodbioru #koniecrozdzialu

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
mocny-sędzia-81: masz rację, podanie numeru w żaden sposób nie potwierdzi czy jest się dawnym posiadaczem konta. Nie jest to też zabezpieczenie przed spamem/trolami/propagandą, bo zainteresowani sobie załatwią ile numerów trzeba, są bardzo tanie.

Tylko zwykli userzy mają opory podawać swój, a pisanie normalnych komentarzy nie jest tak istotne by założyć dodatkowy numer. Czyli poziom spadnie, część zwykłych sobie odpuści i zostanie więcej troli. No widocznie taki cel...

Trzeba będzie się zacząć rozglądać za
  • Odpowiedz