Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +68
GKS Tychy oficjalnie spadł dziś do II ligi.
To też jest ewenement, zbudowano w Tychach taki duży, ładny stadion (pojemność 15 300) i nie dość, że tyle lat ten klub tkwił w pierwszoligowej przeciętności i nigdy do Ekstraklasy nie awansował, to jeszcze finalnie z tej pierwszej ligi zleciał...
#mecz #pierwszaligastylzycia #tychy
To też jest ewenement, zbudowano w Tychach taki duży, ładny stadion (pojemność 15 300) i nie dość, że tyle lat ten klub tkwił w pierwszoligowej przeciętności i nigdy do Ekstraklasy nie awansował, to jeszcze finalnie z tej pierwszej ligi zleciał...
#mecz #pierwszaligastylzycia #tychy
źródło: 1200
Pobierz
lubie-sernik +12
Mirki, wróciłem dziś z #cypr i pierwszy raz od dawna tak bardzo cieszyłem się, że jestem już w domu — a byłem tam tylko tydzień.
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
źródło: 1000055027
Pobierz

Pamiętacie może śmiertelny atak na białą dziewczynę - Iryne Zarutska?
Jeżeli nie to poniżej filmik dla kontekstu (pochodzi od stacji telewizyjnej, więc pełna cenzura):
https://www.youtube.com/shorts/mFf52NrOeBg
W każdym razie, zmierzam do tego, że nasze witaminki muszą się już przygotowywać na takie czasy, bo dzieci się u nas nie rodzą, a rząd w panice ściąga kolorowych na potęgę w celu uzupełnienia luk na rynku pracy i nie tylko (konsumpcja, wynajem mieszkań, żeby czynszojady miały pełne obłożenie itd.).
W Polsce niedługo będzie tak samo i nasze witaminki zapewne również będą napastowane z przyczajki. Nie wiem czy ludzie są w ogóle świadomi tego, co czeka w niedalekiej przyszłości nasz kraj.
Ale tak szczerze to nasze witaminki same tego chciały; same ciągną do kolorowych i gardzą rodakami, więc będą miały to czego same chciały. Memy nie biorą się znikąd:
https://jbzd.com.pl/obr/4192620/p0lki
#demografia #polska
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
źródło: 4DMd7FuhpBTLLenNNJyU64ChqwKuGqj1
PobierzPolska nie jest żadnym wyjątkiem tylko częścią ogólnoświatowego trendu spadku dzietności w krajach rozwiniętych. To nie gardzenie rodakami powoduje, że rodzi się mniej dzieci tylko konkretne czynniki - brak stabilności finansowej, wysokie koszty życia, brak mieszkań, przeciążenie obowiązkami domowymi i brak realnego wsparcia państwa dla rodzin. Kobieta nie urodzi dziecka tylko dlatego, że ktoś
@Alzena: przez migracje nie, ale przez kiepską demografię już tak. I nie chodzi mi o to, że kwestia demografii to wina kobiet tylko, że one najbardziej odczują jej skutki.
Poza tym znowu widać jak łatwo w tej narracji przeskakujesz od „to nie wasza wina”
@Alzena: to raczej w wielu regionach zamykają przedszkola/szkoły bo nie ma dzieci.
W niektórych regionach małe szkoły i przedszkola są zamykane, bo nie ma dzieci. Ale w tym samym czasie w dużych miastach rodzice co roku walczą o miejsce w przedszkolu publicznym, bo miejsc jest za
Polki to się doczekać nie mogą aż czarni przybędą, bo będą miały z kim się rozmnażać, a że jest to rasa, która jest najbardziej agresywna i najczęściej porzuca swoje potomstwo, to już nie ważne.
Czarny być musi, bo polka się z białym udusi!
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Jailer
Mialas awatar strasznej lalki - wedlug mnie strasznej...
i napisalas, ze masz ponad 30 lat, chyba 35... i ze nigdy nie znajdziesz sobie faceta bo jestes singielka czy cos i tak chcesz