Aktywne Wpisy

IbraKa +539
Bardzo dziękuję miłemu Mirkowi @Owlosiaty-Dzik za spełnienie moich marzeń, nawet nie zrobiłeś mi dobrego dnia, a dobry cały tydzień. Przywiózł mi banknoty z oceanicznego państwa Vanuatu o nominałach od 200 do 5000 vatu wykonane w całości z plastiku (polimeru), oraz zarąbisty magnes z wizerunkami banknotów i monet. Zawsze marzyłem je posiadać w kolekcji, ale przez 14 lat zbierania banknotów z całego świata jakoś nigdy nie miałem okazji ich zdobyć, ponieważ w
źródło: 1000059579
Pobierz
congobongo +38

Hej,
Dręczy mnie mój potencjalnie nowy związek. Kilka miesiący temu zakończyła się dłuższa relacja z ex, która bardzo lekko mówiąc, była bardzo zaburzona. W porę otrzeźwiałem i zrozumiałem że ze zdrową miłością nie miało to nic wspólnego, dlatego jestem już na etapie gdzie jakiejkolwiek tęsknoty za nią się pozbyłem.
Ostatnio nadarzyła się okazja że zagadałem do nowej dziewczyny. Do momentu kiedy nie postawiłem poważniejszego kroku (zaproszenia jej na randke) podobała mi się, myślałem o niej dużo i tak dalej - takie "przedwczesne zauroczenie". No ale od momentu kiedy już poważnie zagadałem to pojawiło mi się mnóstwo wątpliwości. Po dłuższej rozmowie ze sobą, okazało się że nie mamy za bardzo wspólnych zainteresowań, a są one wręcz przeciwne. Co gorsza zacząłem ją dewaluować, wątpić czy rzeczywiście mi się podoba. Choć nie biorę tego pod uwagę, to jednak faktem jest że nie jest "aż" tak ładna jak moja ex. I proszę, nie wieszajcie na mnie psów, nie jest brzydka, też po poprzednim związku nauczyłem się że wygląd to nie wszystko i po prostu nawet wbrew moim zasadom takie myśli mi się przewijają.
Ona jest dość wstydliwa, wygląda na bardzo zainteresowaną i nie ukrywam, poczułem odpowiedzialność ze moje decyzje, że z jej strony mogła się zauroczyć przez mój podryw i robić sobie nadzieję. Czy odwołać tą randkę, czy iść i po niej podjąć decyzję? Ja sam mam mętlik w głowie i nie wiem czy cokolwiek z tego będzie, więc jeśli miałbym ją jakoś zranić to wolę to tu i teraz urwać. Potrzebuje opinii kogoś z zewnątrz czy to co robie jest okej.
#zwiazki #logikaniebieskichpaskow #randki #relacje
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Miesiąc temu op zerwał z borderką, więc na pewno tak było.
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: moje zdanie jest takie: idź, ale bez nastawienia że oto wchodzisz w związek który ma przetrwać lata
idź tak jakbyś z ziomkiem poszedł na piwko i kebaba pogadać sobie na
nie musi ci się ziomek podobać przecież? nie boisz się że mu złamiesz
@mirko_anonim: To jest bardzo ciekawy mechanizm. Jak dużo myślimy o partnerze to często mamy "błędne postrzeganie" jaka ta osoba jest naprawdę. Można albo idealizować ich urodę albo wręcz przeciwnie - proste błędy demonizować jako celowe manipulacje.
@mirko_anonim: już bym dał sobie spokój, byłem kiedyś w związku gdzie nie mieliśmy ze sobą nic wspólnego i to nie miało żadnego sensu. A zachodziłem w głowe i dziwiłem się jak moglem z nią być, gdy potem poznałem kogoś gdzie dużo rzeczy mieliśmy wspólnych. To jedna z podstaw aby w ogóle
Zakończyłeś toksyczny związek i teraz, kiedy pojawiła się szansa na nową relację, dopadają Cię wątpliwości i sprzeczne uczucia. Twój mózg może działać teraz w trybie ostrzeżenia. Po zaburzonym związku, naturalne jest, że podświadomie szukasz sygnałów ostrzegawczych, aby uniknąć podobnej sytuacji. Może to prowadzić do nadmiernej analizy i negatywnego nastawienia. Dewaluowanie nowej osoby może być sposobem na zachowanie dystansu emocjonalnego i uniknięcie zranienia.Im więcej z nią "nie tak" tym mniej
@mirko_anonim: nie patrzył bym na to jak wygląda czyiś związek na zewnątrz. Nie wiesz jak to wygląda za zamkniętymi drzwiami.