Wpis z mikrobloga

• 10
@mirko_anonim chyba każdy przechodził taki etapie
Musisz nauczyc sie cieszyć tym co masz .
Ja zacząłem od cieszenia sie ze mam wszystkie kończyny potem zdrowe serce i teraz cieszę sie każdym dniem.

Pomocne filmiki jak ludziom urywa ręce na wojnie czy ktoś dostaje zawału
  • Odpowiedz
jeśli masz kasę, to nie masz przeciętnego życia. Temat prosty ( ͡ ͜ʖllll)

@nalot_1: oczywiście, że tak. Ale z jakiegoś powodu wiele osób tego nie rozumie.
  • Odpowiedz
Nie wiem skąd u mnie takie oczekiwania wobec życia ale przeraża mnie to i frustruje. 99% ludzi jakoś potrafi wykonywać te same czynności co każdy (studia, praca, dom, rodzina, dzieci) i nie zdaje sobie takich pytań albo cope'uje wyjazdem za miasto czy hobby a ja jak ten freethinker nie potrafię tego zaakceptować.

@mirko_anonim: Nie akceptujesz żadnych rozwiązań i się dziwisz że ci tak źle. Próbuj nowych rzeczy, ucz się nowych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim op

Niestety, mam ten sam sposób myślenia – przeraża mnie, jak wielu ludzi cieszy się z prostych rzeczy. Ciągle widzę ten sam schemat: praca, zarabianie, dorabianie się, kupowanie nowych rzeczy, chwalenie się z tego co się ma, studia, praca, założenie rodziny. Właśnie jak zaprogramowane NPC.

Próbuję zrozumieć, jak mogą odczuwać radość z tej przeciętności, gdyż ja nie potrafię. Kobiety cieszą się, że zaoszczędzą na zakupach 20 zł biegając od sklepu do sklepu,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To zależy o jakim nieprzeciętnym życiu mówisz, bo jak marzą Ci się jachty, lambo i tabun panienek to może być ciężko. Samo wyrwanie się ze schematów nie jest aż tak trudne do póki nie popełnisz jakichś głupich błędów np. dzieci albo hipoteka na 30 lat.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Miałem w ciągu swojego życia sporą refleksję właśnie na ten temat, ale widzę, że z czasem podchodzę do tego z innej perspektywy. Te z pozoru "zwykłe" etapy, jak: studia, praca, czy rodzina mogą się potencjalnie bardzo rozwinąć:

STUDIA:
jeśli wybierzesz kierunek, przy którym masz zajawkę, który da ci pracę i perspektywę doskonalenia umiejętności przez długi czas po zakończeniu studiów, to z każdym rokiem będziesz mieć większą satysfakcję z tego, jak
  • Odpowiedz
że chce czegoś więcej od życia,

@mirko_anonim: a co zrobiłeś żeby mieć więcej od życia?

99% ludzi jakoś potrafi wykonywać te same czynności co każdy (studia, praca, dom, rodzina, dzieci) i nie zdaje sobie takich pytań albo cope'uje wyjazdem za miasto czy hobby a ja jak ten freethinker nie potrafię tego zaakceptować.

Myślą, prawdopodobnie tak samo jak ty tylko ty tego nie widzisz. Każdy myśli, każdy aspiruje ale żyje tak
  • Odpowiedz
@dugi123: pokrzepiać się tym, że innym dzieją się tragiczne rzeczy xD

jak ktoś nie jest ludzkim ścierwem, to zapoznawanie się z takimi materiałami jedynie wzmaga przygnębienie
  • Odpowiedz
Przecież i tak nic wielkiego nie osiągnę, nie urodziłem się w bogatej rodzinie, nie rządze światem więc sam nie wiem skąd u mnie taki bunt.

@mirko_anonim: hehe, to również przeciętne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

pokrzepiać się tym, że innym dzieją się tragiczne rzeczy xD

bardzo dobra metoda. To jest to samo co normickie "doceń to co masz", tylko brutalniej ujęte. Stosuję, chwalę sobie.
  • Odpowiedz