Aktywne Wpisy

Catmmando +315
#allegro Czy wy jesteście normalni? OPIS PRODUKTU i jego PARAMETRY to dwie najważniejsze cechy oferty dzięki którym wiadomo co się kupuje a wy UKRYWACIE te informacje?
Kto u was w @allegro_pl wpadł na taki idiotyczny pomysł? Oczywiście pytanie retoryczne bo wiadomo, mniej opisu to więcej miejsca na reklamy, promowane oferty i inne nikomu niepotrzebne syfy
Kto u was w @allegro_pl wpadł na taki idiotyczny pomysł? Oczywiście pytanie retoryczne bo wiadomo, mniej opisu to więcej miejsca na reklamy, promowane oferty i inne nikomu niepotrzebne syfy
źródło: Zrzut ekranu 2026-04-08 082808
Pobierz
brazowooka_eM +224
źródło: GTA-Vice-City-2
Pobierz

Wyjaśnijcie mi coś:
Mit o zdradzie Polski w 1939 roku przez zachód, to propaganda komunistycznej dyktatury PRL jaka chciała zrazić polaków do zachodu na polecenie ZSRR.
Prawda jest taka, że Wielka Brytania i Francja wypowiedziały wojnę chociaż nie musiały i w grudniu 1939 roku odmówiły uznania aneksji Polski. Co więcej pomoc do Polski została wysłana, płynęły statki do Rumuńskich portów, a inne były ładowane, ale Polska po dwóch tygodniach została praktycznie rozbita, dalsza walka nie miała większego znaczenia. Nie było jak nam pomóc.
Za szybko przegraliśmy.
Stąd moje pytanie, dlaczego ludzie do dzisiaj powtarzają propagandę PRL?
#historia #prl #propaganda #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Bo jak Cię biją na ulicy, a kolega deklaruje, że przyjdzie Cię bronić to raczej nie jest pomoc.
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
I może dlatego że ogólnie to było trochę skomplikowane. Propaganda idzie w kierunku braku czynu zbrojnego. Bo Francja i Anglia nie zaatakowały Rzeszy. Za to było np. wsparcie na poziomie wywiadu, ale te doniesienia przez naszych rządzących zostały w najlepszym przypadku wykorzystane do szykowania się do ewakuacji, bo nie podjęto innych działań, a przynajmniej dotarłam do