Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: masz prawo a wrecz obowiazek tego wymagac. Kobiety sa beznadziejne jesli idzie o kontakty miedzyludzkie choc uwazaja ze sie w tym swietnie odnajduja.
Robota z dziecmi jak to ciezkie to mit stworzony przez kobiety - tak zajmowalem sie dziecmi i calym domem na ojcowskim i bylo bardzo spokojnie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no jesteś beciakiem więc masz dowozić, nie wiem czego więcej oczekujesz, twoja pozycja jest jasna i stała, pewnie było tak od początku, albo na początku jeszcze się kryła, żeby usidlić beciaka.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
entuzjastyczny-optymista-5: To teraz przestań się strać i zobaczysz jak będzie raban ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale jak ona ma w------e na Ciebie, to jest ok, bo facet to świnia i chce tylko jednego... Rozwiązanie? Trzeba próbować wszystkiego - rozmawiać, tłumaczyć, czasami się udaje, ale niektóre baby są niereformowalne, a jeszcze innym social media i lewaczki zrobiły wodę z mózgu... Pamiętaj o jednym, masz prawo być szczęśliwy i
  • Odpowiedz
tak zajmowalem sie dziecmi i calym domem na ojcowskim i bylo bardzo spokojnie.

@abgaha: może spróbuj tego po ojcowskim jak dzieci są bardziej wymagające i zajmujące więcej czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
profesjonalny-badacz-95: Mój mąż oprócz tego, że ogarnia dzieci ze mną na spółkę, dzięki czemu każde z nas ma czas dla siebie, jeszcze bierze ściąganie kurzy, odkurzanie i łazienkę jeśli chodzi o szorowanie, a na urodziny czy większe święta dostaję porządną biżuterię, albo skórzane torebki, buty itd. Moja mama też takie rzeczy dostawała od taty, dzięki czemu dziedziczymy z siostrą pokaźną kolekcję pereł, złota, korali, szkatułek, broszek, kilka futer. Do czego zmierzam-
  • Odpowiedz
nadal trywialne - i nie nie zajmuja czasu

@abgaha: mam spore przeczucie, że zajmujesz się nimi z doskoku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Albo masz najidealniejsze z idealnych dzieci
  • Odpowiedz
Wymagać oczywiście możesz, pytanie czy żona jest zainteresowana robieniem więcej za pakiet dość podstawowy-

@mirko_anonim: Z Twojego opisu wynika, że lepiej zainwestować w kurtyzanę i sprzątaczkę, bo w sumie tak twój układ wygląda

(Oczywiście pomijając że jest to bait)
  • Odpowiedz
@ATAT-2: mam normalne dzieci - a ze nie zajmuja chodzi mi o podejscie - ze nie zajmuja czasu jak nie "zajmuje" czasu ogladanie fajnych seriali. Czas z dzieciakami/mlodzierza jest "dobrze" spedzanym czasem - nalezy sobie to tylko uswiadomic. Malo rzeczy finalnie okaze sie wazniejsze (byc moze mialem to szczescie ze spotkalem sporo mezczyzn ktorzy mowili zeby z dzieciakami spedzac wiecej czasu bo ten okres juz nigdy nie wroci - wiec
  • Odpowiedz
@abgaha: no spoko tylko ty mówisz i spędzaniu z nimi fajnego czasu, ja mówie o obowiązkach wynikających z zajmowania się nimi - budzenie, ubieranie, higiena, gotowanie, sprzątanie, karmienie, pranie, prasowanie, zajmowanie czasu podczas wykonywania obowiązków, rozwiązywaie konfliktów i dram, spacery. itp itd

A skoro ty piszesz, że 'zajmowanie się dziecmi nie jest ciężkie a kobiety robią dramy' przekonuje mnie do tego, że ty się nimi zajmujesz tylko w 'pozytywny' sposób
  • Odpowiedz
A skoro ty piszesz, że 'zajmowanie się dziecmi nie jest ciężkie a kobiety robią dramy' przekonuje mnie do tego

@ATAT-2: nic Cie do niczego nie przekonuje - raczej masz narracje ktora na sile probujesz nalozyc ( ͡° ͜ʖ ͡°). Zajmowanie dzieciakami to nie tylko zabawa - to zwyczajne zajmowanie sie nimi. Uwierz mi - jesli masz male dzieciaki to za pare lat bedziesz tesknil nawet do
  • Odpowiedz
  • 2
@abgaha ale ty psizesz do czego będę tęsknił a ja ci pisze ile trzeba na dzieciaki czsus poświęcić. Tak tak wiem że kiedyś będę wspominał z łezka w oku te obowiązki ale rozmawiamy o tym co tu i teraz więc pisanie ze dzieciaki nie zajmują czasu a baby przesadzają jest, lekko mówiąc, nieporozumieniem albo naprawdę nie wiesz o czym psizesz.
  • Odpowiedz
@abgaha, @ATAT-2: ja też jeszcze tutaj dodam, że relacja dziecka z mamą a dziecka z tatą to dwie różne relacje. W absolutnie wszystkich domach z dziećmi u rodziny i przyjaciół obserwuję to samo. "Mamo, rozwiąż mi to", "mamo podaj mi kubek", "mamo, zrób mi to", tu, teraz, natychmiast - mama jest takim punktem, do którego się idzie ze wszystkim niezależnie, czy dziecko potrafi to zrobić samo czy nie.
  • Odpowiedz
pisanie ze dzieciaki nie zajmują czasu a baby przesadzają jest, lekko mówiąc, nieporozumieniem albo naprawdę nie wiesz o czym psizesz.

@ATAT-2: wiem o czym pisze i wiem ze baby przesadzaja. Prace kobiet sie wywyzsza a pracy mezczyzn sie umniejsza. Zajmowanie sie samym domem i dziecmi gdy sie nie pracuje nie jest porownywalne z etatem (oczywiscie zalezy od etatu ale uogolnijmy) a wiele kobiet powie ze to to samo a czesc
  • Odpowiedz
a wiele kobiet powie ze to to samo a czesc ze jest to nawet ciezsze.

@abgaha: no kurde, a nie jest? Typowa praca na etacie to kilka godzin roboty, a kilka godzin opieprzania sie. Opiekujac sie dziecmi masz obciazenie fizyczne / psychiczne non stop z malymi przerwami
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
profesjonalny-badacz-95: Jeżeli dla was dbanie o żonę to bajt, a jeśli nie to lepiej iść na prostytutki i zatrudnić sprzątaczkę, to nie dziwię się, że wykopowy polski mężczyzna ma problem ze znalezieniem kandydatki chociaż na dziewczynę. Kobiety was zwyczajnie unikają jak ognia, nic nie wnosicie w ich życie, one w wasze za to dużo. Gdyby było inaczej, to trend męskiej samotności prezentowałby się odwrotnie. Żyjemy w cudownych czasach wolnego wyboru, który
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A czy przed pojawieniem się dzieci robiła w Twoim kierunku takie drobne, miłe gesty? Jeśli nie to widać, że to taki typ osoby.

Natomiast jeśli robiła to zachęcam jednak do większego zaangażowania w funkcjonowanie domu- nie tylko zajęcie się dziećmi, a zabranie ich do lekarza, pójście na zebranie do szkoły, po prostu przejęcie również tych trudnych momentów wychowania. No i zwróć też uwagę czy Twoja pomoc nie powoduje większego
  • Odpowiedz
@ATAT-2: nie, nie jest. Wystaczy zajac sie domem i dzecimi (bez innych rzeczy na glowie) i okazuje sie ze da sie to bez problemu zrobic. Praca w domu to tez "opieprzanie sie" zwlaszcza jesli rozciagniesz to na 8 godzin. Wliczamy w to gotowanie, sprzatanie i zajmowanie sie dziecmi. Sugeruje to porobic przez pare dni i okaze sie to latwiejsze niz sie wydaje (jesli czlowiek zajmuje sie codziennie domem to nie
  • Odpowiedz
eżeli dla was dbanie o żonę to baj

@mirko_anonim: Jeśli dla Ciebie kupowanie drogich prezentów to wymóg do bycia dobrą żoną to niewiele się różnisz od wymagającej kurtyzany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz