Aktywne Wpisy

mackbig +167
Troche beka z tych zimowych igrzysk. Każdy sport wymaga drogiego sprzętu albo dostępu do jakiejś ultra rzadkiej infrastruktury. Takie igrzyska pocieszenia dla bananowych dzieci z bogatych krajów. Wiadomo, że taki Svenik oczko tatusia nie będzie podnosił cięzarów bo za dalikatny, w sprincie przegra z Jamajczykiem a w zapasach go złoży łysiejący Gruzin jak origami. W Piłce czy Kosza musi pokonać 200 milionów osób. To akurat ma tu saneczki, sprzęt za 50k i
źródło: kek
Pobierz
Zi3L0nk4 +7
źródło: IMG_20260211_211433
Pobierz

Robota z dziecmi jak to ciezkie to mit stworzony przez kobiety - tak zajmowalem sie dziecmi i calym domem na ojcowskim i bylo bardzo spokojnie.
@abgaha: może spróbuj tego po ojcowskim jak dzieci są bardziej wymagające i zajmujące więcej czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@abgaha: mam spore przeczucie, że zajmujesz się nimi z doskoku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Albo masz najidealniejsze z idealnych dzieci
@mirko_anonim: Z Twojego opisu wynika, że lepiej zainwestować w kurtyzanę i sprzątaczkę, bo w sumie tak twój układ wygląda
(Oczywiście pomijając że jest to bait)
A skoro ty piszesz, że 'zajmowanie się dziecmi nie jest ciężkie a kobiety robią dramy' przekonuje mnie do tego, że ty się nimi zajmujesz tylko w 'pozytywny' sposób
@ATAT-2: nic Cie do niczego nie przekonuje - raczej masz narracje ktora na sile probujesz nalozyc ( ͡° ͜ʖ ͡°). Zajmowanie dzieciakami to nie tylko zabawa - to zwyczajne zajmowanie sie nimi. Uwierz mi - jesli masz male dzieciaki to za pare lat bedziesz tesknil nawet do
@ATAT-2: wiem o czym pisze i wiem ze baby przesadzaja. Prace kobiet sie wywyzsza a pracy mezczyzn sie umniejsza. Zajmowanie sie samym domem i dziecmi gdy sie nie pracuje nie jest porownywalne z etatem (oczywiscie zalezy od etatu ale uogolnijmy) a wiele kobiet powie ze to to samo a czesc
@abgaha: no kurde, a nie jest? Typowa praca na etacie to kilka godzin roboty, a kilka godzin opieprzania sie. Opiekujac sie dziecmi masz obciazenie fizyczne / psychiczne non stop z malymi przerwami
Natomiast jeśli robiła to zachęcam jednak do większego zaangażowania w funkcjonowanie domu- nie tylko zajęcie się dziećmi, a zabranie ich do lekarza, pójście na zebranie do szkoły, po prostu przejęcie również tych trudnych momentów wychowania. No i zwróć też uwagę czy Twoja pomoc nie powoduje większego
@mirko_anonim: Jeśli dla Ciebie kupowanie drogich prezentów to wymóg do bycia dobrą żoną to niewiele się różnisz od wymagającej kurtyzany ( ͡° ͜ʖ ͡°)