✨️ Dlaczego XTB to złoty interes do shortowania?Ⓘ #meczennicyxtb #gielda #xtb Czemu uważam że xtb to idealna spółka obecnie do shortowania i że jeszcze poleci w dół? - Słabe wyniki finansowe, nieprzebicie konsensusu, problemy z bezpieczeństwem - Spółka jest mocno przewartościowana obecnie. Jej akcje polecą jeszcze tak myślę do 40 zł i tam będą się kisić przez następny 2026. - Blackrock szortuje a co za tym idzie wiemy na 100% w który kierunek jest wyznaczony. Wielkie fundusze się nie mylą. Oni wiedzą więcej niż sam CEO xtb - Wzrost klientów jest co roku, ALE są to mało opłacalni klienci. Xtb opiera marketing o klientów mniej zamożnych reklamując się często o jakichś podejrzanych typów m.in. u strimera który był ostatnio popularny na wykopie znanego z pobicia pijanego. Jeszcze jeden to twórca internetowy który zajmuje się wojenkami internetowymi samozwańczych celebrytów oglądany przede wszystkim przez max. 15-latki. Serio uważacie że tacy potencjalni klienci dysponujący co najwyżej kieszonkowymi mogą dać coś swojej firmie? - Polecam obejrzeć ostatni film Konrada Książaka o xtb który fachowo przedstawia obraz xtb oraz ludzi których spotkać można na wykopie - określa ich jako sekta która próbuje nagonić na akcje z rozpaczy że oni zakupili niewłaściwą spółkę - Duża i silna konkurencja. Robin hood ma lepszą ofertę ze względu na tokeny którym można handlować więcej i częściej - Więksi klienci unikają gry na xtb. Uważają tą platformę bardziej jako platformę dla początkujących. Na nich mogliby zarabiać najwięcej, ale oni wybierają innych brokerów bo są bardziej opłacalni i bezpieczni. - XTB zarabia na stałych trendach a nie zmienności. Czyli zarabia jak cały czas leci w górę, albo w dół. W poprzednim okresie był głównie trend boczny więc przewiduję spadek przychodów Obstawiam tak. Do wyników będzie spadać do 60, po wynikach spadnie jeszcze bardziej po czym będzie się zbliżać do 40 aż tam zostanie na dłuższy czas. Apeluję o rozwagę i nie dawajcie się naganiać na takie podejrzane spółki. Lepiej kupić państwowy orlen, lub po prostu wig20 i nawet on da wam większy zwrot niż niepewna spółka
@mirko_anonim: jak dla mnie aktualna cena ok 68 zł idealnie oddaje kondycję finansową spółki, jak mają być wzrosty to zasłużone, poparte zwiększonym zyskiem (bo w ich modelu biznesowym sami nowi klienci mało wnoszą)
@gieldowySyzyf: pewnie plan jest taki ze ludzie ktorzy zaczęli inwestować teraz i maja poniżej 100 000euro wiec robia to za darmo za jakies 5-10 lat będą mieli powyżej 100 000euro i zaczną płacić prowizje.
@Hmrogrz A co ich zatrzyma przed przeniesieniem reszty kapitału do innego brokera? W XTB prowizja to bodaj 0,2%, min. 10 EUR, co wymusza duże jednorazowe zakupy w przeciwieństwie do powszechnego dziubania stówkami w ramach limitu.
j--------e. niedawno pisałam o dobrym dniu i o największym koszmarze jaki mógłby mnie spotkać, czyli spotkanie z dzikami. właśnie widziałam się z trzema wielkimi gnojami. zamarłam chwilowo, ale żyje.
#meczennicyxtb #gielda #xtb
Czemu uważam że xtb to idealna spółka obecnie do shortowania i że jeszcze poleci w dół?
- Słabe wyniki finansowe, nieprzebicie konsensusu, problemy z bezpieczeństwem
- Spółka jest mocno przewartościowana obecnie. Jej akcje polecą jeszcze tak myślę do 40 zł i tam będą się kisić przez następny 2026.
- Blackrock szortuje a co za tym idzie wiemy na 100% w który kierunek jest wyznaczony. Wielkie fundusze się nie mylą. Oni wiedzą więcej niż sam CEO xtb
- Wzrost klientów jest co roku, ALE są to mało opłacalni klienci. Xtb opiera marketing o klientów mniej zamożnych reklamując się często o jakichś podejrzanych typów m.in. u strimera który był ostatnio popularny na wykopie znanego z pobicia pijanego. Jeszcze jeden to twórca internetowy który zajmuje się wojenkami internetowymi samozwańczych celebrytów oglądany przede wszystkim przez max. 15-latki. Serio uważacie że tacy potencjalni klienci dysponujący co najwyżej kieszonkowymi mogą dać coś swojej firmie?
- Polecam obejrzeć ostatni film Konrada Książaka o xtb który fachowo przedstawia obraz xtb oraz ludzi których spotkać można na wykopie - określa ich jako sekta która próbuje nagonić na akcje z rozpaczy że oni zakupili niewłaściwą spółkę
- Duża i silna konkurencja. Robin hood ma lepszą ofertę ze względu na tokeny którym można handlować więcej i częściej
- Więksi klienci unikają gry na xtb. Uważają tą platformę bardziej jako platformę dla początkujących. Na nich mogliby zarabiać najwięcej, ale oni wybierają innych brokerów bo są bardziej opłacalni i bezpieczni.
- XTB zarabia na stałych trendach a nie zmienności. Czyli zarabia jak cały czas leci w górę, albo w dół. W poprzednim okresie był głównie trend boczny więc przewiduję spadek przychodów
Obstawiam tak. Do wyników będzie spadać do 60, po wynikach spadnie jeszcze bardziej po czym będzie się zbliżać do 40 aż tam zostanie na dłuższy czas. Apeluję o rozwagę i nie dawajcie się naganiać na takie podejrzane spółki. Lepiej kupić państwowy orlen, lub po prostu wig20 i nawet on da wam większy zwrot niż niepewna spółka
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: o, to o mnie!
Aby ograniczyć spam, zawołam każdego, kto zaplusuje ten komentarz
Więcej info | Feedback
Tylko co w sytuacji gdyby doszło do zaostrzenia polityki odnośnie CFD w EU.
Mają jakiś plan na taki wypadek? Bo w tej chwili większość zysku to chyba CFD.
@Manden: