Aktywne Wpisy

olcayn +662
Przypomnienie: lek na który zbierane są pieniądze nazywa sie Elevidys i nie został on dopuszczony do obrotu na terenie Unii Europejskiej z jednego powodu -
#latwogang
#latwogang

Nehro +2
Niektórzy na tym portalu nie różnią się niczym od Hitlera, najlepiej zabić wszystkie chore dzieci w Polsce a rodzicom zakazać dalszego rozmnażania się.
#latwogang
#latwogang

Mirki, potrzebuje porady odnośnie zakupu samochodu. Mam obecnie samochód, którego żywot już dobrego końca, nie mam już cierpliwości, czasu ani pieniędzy żeby próbować go naprawić. Wolę kupić nowe. Było to moje pierwsze auto, jest z 2007 roku i teraz chcialabym kupić nowsze, z zamiarem, żeby pojeździć nim przynajmniej 5-7 lat. Tylko problem jest taki, że jeszcze przez ok. Rok będę dojeżdżać 50 km w jedną stronę do pracy (100 km dziennie). A do tego dochodzi wiadomo taka bieżącą eksploatacja, pojechać gdzieś na zakupy, odwiedziny itp. Do tej pory średnio robię ok. 2,5k km miesięcznie, czyli 30k km rocznie. Czy myślicie ze opłaca sie kupic 10 letnie auto (kia ceed) z przebiegiem 180k km za 30k w takiej sytuacji? Z zamiarem dojeżdżania przez rok do pracy, a później już tak normalnie je użytkować? Miałam duzo problemów z obecnym autem, tak naprawdę boję sie nim juz jezdzic, ze znowu cos sie zepsuje, albo wyjdę z pracy i nie odpali. Więc nie za bardzo chce kupować drugie takie starsze auto, tylko inne po to, zeby mieć na ten rok. Bo moze sie trafi bezproblemowy, a moze drugi podobny. Ale z drugiej strony nie wiem czy jest sens wydawać tez 30k zeby je od razu mocno eksploatować. Ale chciałabym po prostu tez nie bać sie jezdzic, bo niestety ale nie znam sie na autach i sama sobie głupiej żarówki nie wymienię i muszę albo liczyć na kogoś, albo jechac do mechanika. Co o tym myślicie, doradźcie co byście zrobili w takiej sytuacji?
#motoryzacja #samochody
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Auta są po to by nimi jeździć, a 50km drogi do pracy, jeszcze jakąś ekspresówką lub autostradą, to wręcz wymarzone warunki do eksploatowania samochodu.
KIA nie jest złym wyborem. Jeśli silnik benzynowy (sumarycznie tańsza eksploatacja), to min. 1,6 z dobrze udokumentowanym serwisem olejowym (wymiany maks. co 15k km). No i raczej bym omijał silniki, które jeździły na
Wszyscy na wykopie pisza żeby samemu zakładać, ale to fanaberia
Miałem 4 auta w gazie, zrobiłem nimi 300kkm najwięcej co naprawiałem przy LPG to raz wymiana jednego wtryskiwacza i w innym aucie butle zmieniłem bo miala już 9 lat (homologacja jest na 10).
@totem_lesnych_ludzi: na trasę 50km? Żeby wozić ze soba baterię? Genialne, ona waży
@mirko_anonim: Przepraszam, ale to jest dosłownie jakieś głupie p!d0(L)n1e które słyszę praktycznie od zawsze. Przypominam ci, że 2010 rok to był 15 lat temu a auta wyprodukowane wtedy dalej jeżdżą w bardzo dużych ilościach i mają się dobrze.
@mirko_anonim: Potrafisz, ale o tym jeszcze nie wiesz po prostu.