✨️ Jak zwiększyć szanse na doktorat?Ⓘ Jak to jest z dostaniem się na doktorat? Czy mam szansę się dostać jeśli byłem średnim, niezaangażowanym studentem (brak żadnych artykułów naukowych na magisterce, brak aktywności w kołach naukowych), obrona mgr na 4? Mam kilka lat doświadczenia zawodowego w dziedzinie bliskiej kierunkowi studiów.
@mirko_anonim: Piszesz na wypoku, z czym to do Mirków i Mirabelek. Powinieneś udać się do doktora (n)habilitowanego z tagu #napieralaʕ•ᴥ•ʔ. Ewentualnie, jeśli potrzebny ci dobry mentoring, to do #sebcel -a.
@mirko_anonim: to zależy od dyscypliny i uczelni. w jednej dyscplinie mógłbyś się dostać, bo jest więcej miejsc niż chętnych, a w innej bez szans z uwagi na brak osiągnięć naukowych. w doktoracie najważniejsze jest znalezienie promotora i dogadanie się z nim.
wytrwały-narrator-49: Już dawno nieaktualne, a chętnych jest więcej niż miejsc. Teraz doktoraty robią ludzie ambitni, z pasją, którzy w międzyczasie pracują zawodowo.
Dlaczego ludzie dziękują zatrzymującym się samochodom na pasach, przecież to nie jest żaden akt łaski tylko gdyby nie ten obowiązek wprowadzony ileś tam lat temu to byłby dalej dziki zachód jak był kiedyś
Jak to jest z dostaniem się na doktorat? Czy mam szansę się dostać jeśli byłem średnim, niezaangażowanym studentem (brak żadnych artykułów naukowych na magisterce, brak aktywności w kołach naukowych), obrona mgr na 4? Mam kilka lat doświadczenia zawodowego w dziedzinie bliskiej kierunkowi studiów.
#doktorat #studbaza #studia #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Piszesz na wypoku, z czym to do Mirków i Mirabelek. Powinieneś udać się do doktora (n)habilitowanego z tagu #napierala ʕ•ᴥ•ʔ. Ewentualnie, jeśli potrzebny ci dobry mentoring, to do #sebcel -a.
w doktoracie najważniejsze jest znalezienie promotora i dogadanie się z nim.
@mirko_anonim: doktoraty robia największe miernoty, które nie dostaną się do zadnej sensowniej roboty ani nie założą własnej firmy. Wiec
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi