Wpis z mikrobloga

✨️ Jak hałas budowy wpłynął na moje życie
Od 2 lat na przeciwko moich okien budują blok. Jestem już psychicznie i fizycznie wykończony tym ciągłym hałasem. A tego gościa, ktory wymyślił to urządzenie do pompowania betonu to niech go piekło pochłonie. Ten dźwięk już do końca życia zostanie w mojej glowie i będzie kojarzył się z traumą.

Dlaczego o tym mówię? Niedługo będę już miał kwotę na wkład własny i planuję kupić własne mieszkanie, aby przestac płacić komuś za wynajem. Jednak w takim stanie w jakim jestem po tych 2 latach to nie widzę możliwości zakupienia mieszkania na rynku pierwotnym, bo nie wyobrażam sobie, abym kolejne 2 lata słuchał jak cały blok urządza swoje mieszkania. Nie wytrzymam tego wiercenia, stukania, uderzania itp. Także tylko wtórny w bloku który już ma kilka lat.

#nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Także tylko wtórny w bloku który już ma kilka lat.

@mirko_anonim: tego nie przewidzisz, ja kupilem i po jakimś czasie zaczęły się remonty 2 mieszkań obok.
Z czego jedno trwało kilka miesięcy, a przez 3 misiące, skuwali, wszystko, ja myślałem, że oni jakieś płaskorzeźby robili na ścianach młotami udarowymi... czy coś... raz spotkałęm jakiegoś co to robił na klatce i mówi mi, że starają się robić tylko od 7 do
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: lol, jak to tak na ciebie wplywalo, to miales wlasnie idealna opcje zeby problem rozwiazac - mogles zmienic wynajmowane mieszkanie.

Co do wykanczania mieszkan - prawda, mysle ze przez pierwszy rok ktos cos dosc regularnie robil w lokalach wyzej i nizej. U mnie jest chyba dobre wyciszenie, bo jedynym irytujacym halasem bylo wiercenie udarem (cale szczescie juz z glowy).
  • Odpowiedz