Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Pielęgniarstwo to dobry zawód, zaciśnij zęby i skończ te studia jesli dajesz radę. Inne wymienione zainteresowania traktuj jako hobby. Też bym chciał mieć azyl dla zwierząt. Byłem w takim azylu i wziąłem z niego kotkę. Nie trzeba być wetem rzeby pomagać zwierzętom. Bardziej się przyda stabilna dobrze płatna praca, bo karma kosztuje. Traktuj pracę jako źródło pieniędzy a nie jako pasję, na te drugie będziesz potrzebowała pieniędzy.
  • Odpowiedz
oraz ciężej wstaje się mi z łóżka, nie widzę w sumie powodu żeby wstawać skoro nie potrafię wybrać sobie jakiejś fajnej ścieżki, skoro nie potrafię ułożyć sobie wartościowego życia jak ludzie którym z zazdrością się przyglądam.

@mirko_anonim: ale po prostu Ty marzysz o życiu które Ci się nie należy w żadnej mierze - nie chce Ci się wstać z łóżka ale byś chciała być Simoną Kossak dosłownie jakąś profesor co
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bierzesz leki na ADHD ? Jak nie to zacznij. Ja po lekach mogę normalnie pracować w skrajne nudnym zawodzie bez stresu, po prostu nie potrzebuje by praca dawała mi dopaminę lub noradrenalinę. Przy twoim podejściu to nigdzie miejsca nie zasiedzisz i nic nie skończysz bo po czasie wszystko jest nudne i przewidywalne, raz szybciej raz później, od tego są leki a nie kopanie się z samym sobą.
  • Odpowiedz