Wpis z mikrobloga

✨️ Szukam mieszkania w mieście pracy – co wybrać?
Hej mireczki z #nieruchomosci
Szukam mieszkania dla siebie w miescie pracy i tak szczerze to nic mi się nie podoba. Mieszkania są mocno zajechane lub w fatalnej lokalizacji. Nie wiem czy nie skłonić się ku kawalerce bo na nie mnie stać. Chciałbym coś dwupokojowego ale naprawdę ceny są z kosmosu lub fatalny stan. Najciekawsze mieszkania które jeszcze wiszą mają place zabaw pod oknem xd
Myślicie żeby iść w kawalerkę czy brać coś gorszego i z czasem wyremontować?
#mieszkanie #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: idz w kawalerke i tyle. Ja wynajmuje kawalerke i koszty zaczely sie robic z kosmosu- doplaty do wody, do ogrzewania itd., ze im wieksze mieszkanie tym w przyszlosci bedziesz mial co raz wieksze problemy z platnosciami.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
niezłomny-przyjaciel-5:

remontował, ale nie w jakimś budownictwie z lat 1960 czy 70-ych

@heniek_8: dlaczego nie właściwie? Jak jest wysoki sufit to dasz wełny mineralnej i masz wyciszenie tiptop, a zrobisz to z różnicy w cenie
  • Odpowiedz
dlaczego nie właściwie? Jak jest wysoki sufit to dasz wełny mineralnej i masz wyciszenie tiptop,

@mirko_anonim:
z tego punktu widzenia tak, ale takie mieszkania mają 50-60 lat i jeżeli nie są w dobrej lokalizacji, to pewnie ciężko będzie sprzedać za kolejne 10-20 lat
chociaż trzeba przyznać, że w latach 1970-tych potrafili wybudować dwa pokoje + oddzielna kuchnia z oknem na 32 mkw, a teraz to 45 mkw za mało
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
niezłomny-przyjaciel-5: @heniek_8: mieszkania z PRL zawsze są w dobrej lokalizacji i mają lepsze osiedla z większymi odstępami między blokami, mają lepsze widoki, których już nikt nie zabuduje

One chcesz czy nie będą stały następne 100 lat, a nawet gdyby miały runąc to będąc właścicielem masz ułamek gruntu, który w sumie jest wiecej warty bez tego budynku niż z nim

Poza tym klatki kiedyś też odnowia i będzie łatwiej sprzedać plus korzystniej,
  • Odpowiedz