Wpis z mikrobloga

✨️ Oszustwo na wnuczka - historia mojej rodziny
Niezła mi się rodzina trafiła.

Orąbali na wnuczka moją babcię - zadzwonił ktoś do niej po północy, powiedział że jest mną, że przejechałem samochodem ludzi, że trafię do więzienia na 5 lat i że potrzebuję 100tys na łapówki dla policji. Potem tam jeszcze oczywiście jakiś komendant policji niby dzwonił, niby znowu ja, zagadali babcię i pękła.
Że babcia (na szczęście) nie z tych bogatych emerytek co to mają setki tysięcy po szufladach, to jakoś stargowała cenę mojej wolności do 4 tysięcy, bo tyle miała, w każdym razie przyjechał do niej niby mój kolega, wziął kasę i już.
No czyli standardowe oszustwo na wnuczka.

No i następnego dnia babcia dzwoni do mojej matki, matka do mnie, ja im tłumaczę że nic mi nie jest, że nikogo nie przejechałem, że to na pewno oszust dzwonił, jak to wszystko działa i że nawet kiedyś ostrzegałem przecież obie i w ogóle standardowo babcia dała się oszukać.

Ale... jakieś one nie przekonane.

- A pokaż samochód - idą, oglądają, już jedna drugą nakręca że pewnie naprawiłem.
- moja wina bo jeżdżę jak wariat
- a ty coś za dobrze wiesz jak to niby ci oszuści dzwonią i co mówią
- a ten kolega co przyjechał po pieniądze to kto to, bo mówił że z pracy, to chyba wiesz kto? Nie dociera do omamionych głów że całość tematu jest oszustwem i co chwile mają jakieś flashbacki łączące tą sprawę z rzeczywistością.

Koniec końców dzwoni potem do mnie matka że dobrze (wielka łaska), ona nawet mi uwierzy że nie miałem z tym nic wspólnego, ale tak czy siak to ona uważa że to ja powinienem babci te pieniądze oddać bo ona je dała z myślą że to dla mnie.

I od razu dodam że nie jestem z takich (bo ja wiem że tacy też są) co to własną rodzinę okrada, oszukuje, czycha na kasę czy cokolwiek.
Raczej widuję ich z rzadka i żadne tematy związane z pieniędzmi nas nie łączą.
Do tego zarabiam tyle że naprawdę 4000 to nie jest dla mnie żadna szczególna atrakcja a i 100 tys jakbym nagle potrzebował to też mam.

#oszustwo #rodzina

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 143
Koniec końców dzwoni potem do mnie matka że dobrze (wielka łaska), ona nawet mi uwierzy że nie miałem z tym nic wspólnego, ale tak czy siak to ona uważa że to ja powinienem babci te pieniądze oddać bo ona je dała z myślą że to dla mnie.

@mirko_anonim: Może i jej nie oszukałeś, ale niesmak pozostał. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 278
tak czy siak to ona uważa że to ja powinienem babci te pieniądze oddać bo ona je dała z myślą że to dla mnie.

@mirko_anonim: plot twist; matka z babką chcą cię ojeb*ć z 4k "na babkę" xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: odbij piłęczke że babka i matka to oszustki i złodziejki skoro na nędzne 4k chcą Cię okraść bo przecież żaden idiota by sie na to nie dał nabrać ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz