Aktywne Wpisy

MetalowyBieg +225
Zatrudnili u mnie takiego skąpego boomera i naprawdę ciężko się na to patrzy.
Człowiek liczy każdy grosz jakby żył w permanentnym kryzysie. Rano przychodzi z kanapkami z domu, herbata w termosie bo przecież szkoda wydać parę złotych na coś na miejscu. Energetyk? Nie ma mowy. Wszystko „bo taniej w domu”.
W ciągu dnia zero wydatków. Kompletnie. Jakby wydanie jakichkolwiek pieniędzy było problemem. My czasem coś zamówimy albo wyskoczymy po jedzenie, a on siedzi z
Człowiek liczy każdy grosz jakby żył w permanentnym kryzysie. Rano przychodzi z kanapkami z domu, herbata w termosie bo przecież szkoda wydać parę złotych na coś na miejscu. Energetyk? Nie ma mowy. Wszystko „bo taniej w domu”.
W ciągu dnia zero wydatków. Kompletnie. Jakby wydanie jakichkolwiek pieniędzy było problemem. My czasem coś zamówimy albo wyskoczymy po jedzenie, a on siedzi z

karolcia_wu +265
źródło: 1000058632
Pobierz

Podpowie mi ktoś jakie wyniki z matur dają szansę na dostanie się na medycynę? Tylko chodzi mi o wyniki uzyskane w 2010 roku. Jak to jest przeliczane? Bo w 2010 roku olałem lekarski bo się bałem, że sobie nie poradzę, poszedłem na dietetykę i to skończyłem. Ale w zawodzie nie pracuje.
Wgl jest sens i szansa iść w medycynę teraz? Pytam czy są jakieś kryteria wieku albo że ta matura z 2010 roku już się nie liczy. Zdawałem polski, angielski, chemię i biologię na rozszerzeniu, podstawy też się pisało, była matma już obowiązkowa (byłem pierwszym rocznikiem) ale to pisałem tylko podstawę. Ukończona dietetyka (magister) mi w czymś pomaga?
Ew. jak nie medycyna to myślę jeszcze nad ratownictwem medycznym.
#medycyna #lekarski #studia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Pochwal się ile zarabiasz, jako dietetyk, to ci powiemy ʕ•ᴥ•ʔ
@mirko_anonim: Powodzenia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: papaj
PobierzMasz dosłownie stronę namedycyne.eu
Jeszcze ci mało?
Nie idź na medyczne, nie warto. Już lepiej idź w programowanie jakieś. Lepiej idź w policję, to będziesz mieć chociaż jakieś układy w przyszłości i emkę szybciej.
Żaden inny kierunek studiów nie ma tak dobrze. Dodatkowo wszędzie giełdy, opracowania, ludzie.
Lekarski to nie są trudne studia.
Czasem miałam wrażenie że ci od lekarskiego to więcej czasu ode mnie mieli niż ja na ratownictwie...
Oczywiście powyżej 3 roku. Poniżej to nie wychodzili
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
A co do ratownictwa medycznego to nie rozumiem z czym powodzenia. Może nie kumam ale ostatnie kilka lat żyłem w innym kraju i to przez to. Bardzo bym prosił o wytłumaczenie bo ja takich ironii zupełnie nie łapię. Może napisałem jakaś głupotę...
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował:
Programowanie jak i całe IT jest dla mnie zupełnie obce. Pod medycynę mam swoją maturę. Więc zostanę przy tym albo innym zawodzie medycznym. A policja? To chyba już trollujesz xd
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował:
Dostanę się bez problemu, mam dobre wyniki tej chemii i biologii, a większość uczelni wymaga tych konkretnych przedmiotów. Np. na UJ nie mam szans ale tam wymagają 3 przedmiotów rozszerzonych, a ja mam dwa, nie liczące angielskiego bo to akurat się nie liczy.
A duże są szanse, że za rok np. uczelnie zmienią te wymagane
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
Co do reszty pytań- ja
@mirko_anonim: No po prostu powodzenia, a papież na drogę dla beki wklejony XD
Pierwsza poprawa wyniku jest darmowa Ale każda kolejna jest płatna.
Tak naprawdę w tym wieku już wypada nieco bardziej szanować swój czas i po prostu zapłacić za to żeby naukę była efektywniejsza.
Poza tym większość obecnych matur to jest tak naprawdę czytanie ze zrozumieniem i... Klucz.
Moja matura była w 2015 roku i miała nie być z kluczem. Pytania
Ogólnie to jestem w szoku, co prawda nie interesowałem się tym i pamięć może mnie mylić ale w tym 2010 roku to mimo wysokich wyników nie było tak kolorowo, trzeba na prawdę było mieć wyśrubowane i raczej nikt
Ja tylko podsumuje...
Olsztyn tak, Elbląg nie, śląski uniwersytet medyczny nie, Bydgoszcz tak, Poznań i Warszawa i Gdańsk nie.
Drukuj sobie kartkę w kratkę z przezroczystością – grubsza linia tym
A czemu tak te uczelnie klasyfikujesz? Ja jestem ze środkowej polski, myślałem nad Bydgoszczem, Olsztynem, Łodzią, ew. Poznań. Ale to są tylko strzały, nie mam żadnego argumentu za czy przeciw. Po prostu ładne i nie aż tak duże miasta. Nie wiem, chyba jakoś w głowie mam,