Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Największą motywacją jest tutaj jakiś plan albo projekt na horyzoncie. A co do pracy to trzeba po prostu dobrze wybierać firmy i niestety na początku jest trochę walki aby się dostać. Jak już masz jednak pozycję w fajnej firmie to możesz trochę odetchnąć i skupić się na rozwoju czy tam właśnie siłowni. Dobry specjalista w korpo (IT, marketing, strategia, prawo) zarobi 20k+ brutto jako junior, manager, dyrektor to już
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
kreatywna-narratorka-32: @Yuri_Yslin: oo panie kto ci teraz da B2B poza IT? jeszcze się z tym nie spotkałem żeby w jakiejkolwiek innej branży dawali.
Mówisz też o +20k brutto ale to chyba dla wybranych. Bo jednak trzeba mieć na tyle analityczny i pracoholiczny łeb żeby ktoś chciał ci tyle dać. No i 20k w korpo to tylko managerka a ci w przeliczeniu na h dymają o wiele więcej od szaraka
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 9
kreatywna-narratorka-32: @Bejro: dobzi specjaliści w korpo (nie IT) zarabiają 10-15k brutto z prostego powodu - ograniczają ich widełki = budżet jaki mają na zespół w Polsce, czyli kraju gdzie ma być tania siła robocza a nie wynagradzać speca zarobkami które miałby na zachodzie. Inaczej mówiąc dobry spec nie zarobi kupy siana bo zarabia tyle ile ma na danym grade
@observatore_86

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
  • Odpowiedz
Mówisz też o +20k brutto ale to chyba dla wybranych. Bo jednak trzeba mieć na tyle analityczny i pracoholiczny łeb żeby ktoś chciał ci tyle dać. No i 20k w korpo to tylko managerka a ci w przeliczeniu na h dymają o wiele więcej od szaraka więc słabo opłacalne

@mirko_anonim: Nie jestem managerem

20k brutto nie jest dla wybranych, koło 40tki dostaniesz jak nie jesteś słaby (wybitnym też być nie musisz, ja
  • Odpowiedz
@Bejro: skąd masz te dane? Z przechwałek kumpli ze zjazdu szkolnego? Pracuje na stanowisku managerskim w Top 10 korpo IT i 40-60 tys. brutto to nie jest poziom middle-level managera. Nikt w Polsce tyle nie płaci w korpo na UoP na tym levelu. Ja w ogóle nie wiem, skąd bierze się przekonanie o świetnych zarobkach kadry managerskiej w korpo IT. To nie jest tak, że jak solution architect ma np.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
refleksyjny-filozof-49: A 20k brutto to aż tak dużo wg Ciebie (obenie to 2.5x srednia krajowa)? Wbrew pozorom sporo ludzi w Polsce tyle zarabia (mysle ze tak z 5%), kwestia branży. Jak masz znajomych programistów albo lekarzy to tam pewnie 90%. W firmie gdzie pracuje 20k jest w widełkach mida.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Panie areczku, dobre zarobki są dla boomerskiego pokolenia, które nachapało się na czymkolwiek w latach 90 i dla kobiet po dziennikarstwie, które muszą dostać dobrze płatną pracę w korpo (bo tak). Dla Pana jest jedynie 6500zł brutto i dojazd do biura 2h w jedną stronę.
  • Odpowiedz