Wpis z mikrobloga

Czemu nie umiemy się cieszyć w życia?

@mirko_anonim: może mentalność po ZSRR

tam panowało przekonanie, że człowiekowi trzeba złamać charaketer żeby potem mógł poświęcić się dla
  • Odpowiedz
@steppenwolf12: Polacy mieli zj@Bany harakter dużo wcześniej, nikt nam z zewnątrz nie narzucił systemu pańszczyźnianego. Polacy to głupi naród i byłbym przeciwny istnieniu państwa polskiego gdyby tylko w okolicy istniało mniej zj@Bane państwo gotowe przejąć i administrować tym terenem jak swoim. Niestety unia z niemcami na czele to zdegenerowane lewactwo(nie mylić z rozsądną lewicą), ruscy to barbarzyńcy dużo gorsi od Polaków. Rzygać mi się chce od historii Polski i od
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nie wiem ale mam dość Polski i Polaków szczególnie zimą. No jest tu dziwny mental. Ja tu nie pasuje. I dont belong here. Ja nie mam mentalności typowego polaka i nigdy nie miałem.. z drugiej strony ja rzadko gdzie czuję się dobrze że mógłbym powiedzieć tak tu jest mój dom. Chyba najprędzej gdzieś nad morzem, np Gdynia albo jakaś Malaga Lizbona czy inna Walencja
  • Odpowiedz
@mamracjewieszotym Tego mentalu też mam dość. Większość ludzi zagląda każdemu do kieszeni, narzuca swoją wizję życia, krytykuje i umniejsza tym, którzy nie chcą iść "jedyną słuszną ścieżką". Do tego wszechobecna frustracja, obojętność i negatywne nastawienie do wszystkiego.
  • Odpowiedz