Aktywne Wpisy
ejenes 0
Prześle 100zl blikiem, jak ktoś zaproponuje skuteczne rozwiązanie problemu.
Pacjent: Opel Astra K 1.4T HB, 125KM, benzyna
Błąd: Powracający check engine: P0420 Nieprawidłowa wydajność katalizatora
Objawy: Aktualnie właściwie żadne podczas jazdy (brak spadku mocy, brak falowania, brak smrodu w kabinie, brak problemu z odpalaniem). Natomiast przed wymiana kata, było zwiększone spalanie.
Pacjent: Opel Astra K 1.4T HB, 125KM, benzyna
Błąd: Powracający check engine: P0420 Nieprawidłowa wydajność katalizatora
Objawy: Aktualnie właściwie żadne podczas jazdy (brak spadku mocy, brak falowania, brak smrodu w kabinie, brak problemu z odpalaniem). Natomiast przed wymiana kata, było zwiększone spalanie.

Daszka +1
#chcepogadac Nocne Polaków rozmowy. Co robicie? Lulacie?

Najkrótsza ulica, Most Świętokrzyski i Góry Świętokrzyskie
Mnogość znakomitych miejsc do odwiedzenia w 135-kilometrowje wycieczce była wybitnie duża i pozostanie to dla mnie highlightem sezonu.
Kilka dni wcześniej przystanek przy Moście Świętokrzyskim (1 - 2) stał się znakiem wskazującą kierunek, który obiorę za cel wyprawy.
Jeszcze przed tą najdłuższą z moich ostatnich wycieczek, odwiedziłem najkrótszą ulicę w Polsce - ul. Przedborską w Warszawie (3).
Mieści się ona w pobliżu ul. Sanguszki i mierzy mniej więcej 20 kroków.
Uliczka ma nikome znaczenie komunikacyjne, była wręcz niewidoczna do 2010 r. ale jest to ulica o znaczeniu historycznym, która istnieje od ponad 350 lat, a nazwę zawdzięcza okolicznym mieszczanom z XVII. wieku - rodzinie Samborskich.
Po upływie 1,5 miesiąca od wyprawy świętokrzyskiej, postanowiłem wybrać się ponownie w dalsze zakątki tego regionu.
Pogoda, mimo dobrych prognoz, przywitała mnie na starcie deszczowo. Przez dalszą część trasy przelotne, lokalne opady też dawały o sobie znać ale częściej pojawiało się słońce, także mimio wszystko z pogody byłem zadowolony.
Początek swej drogi skierowałem m.in. na część szlaku Berlin-Lwów. Przygodowo, bo przez leśne i polne drogi o nieznanej jakości. Widząc co raz to bardziej piaszczyste drogi (4), wiedziałem, że nie była to najlepsza decyzja, a na niedomiar złego drogę przerywała rzeka (5).
Potem pojawił się jeszcze jeden podobny fragment na rzece Żarnówka ale dzielne MTB tu też dało radę się przeprawić.
Swoją drogą zagęszczenie zbiorników i cieków wodnych jest tu dość spore i co kilka kilometrów można było ujrzeć wodne krajobrazy (6).
Od okolic Wąchocka tragiczne drogi dotarłem w cywilizowany standard dróg rowerowych (7). Po podjeździe na górę św. Rocha (8) i spotkaniu kilku terenówek (9) zaczynał się jawić pierwszy większy zbiornik wodny - Zalew Wąchocki (10 - 12). Świetny krajobraz z dobrą infrastrukturą rekreacyjna z możliwości objechania rowerem dookoła Zalewu.
Ponownie nawidził mnie deszcz ale na poprawę nastroju, przeczekałem załamanie pogodowe przy Alei Humoru (13). Całkiem pozytywna atrakcja turystyczna, choć kilku sucharów nie zdołałem zrozumieć. Po ustaniu opadów, wyruszyłem na estakadę (15), która według tablicy (14) jest nadłuższym mostem, gdyż budowano go wzdłuż rzeki ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zdjęcia:
1 - Bulwary Wiślane, Most Świętokrzyski i Stadion Narodowy - Warszawa
2 - Most Świętokrzyski i pomnik Syreny Warszawskiej - Warszawa
3 - Ulica Samborska - Warszawa
4 - Punkt widokowy na rzekę Kamienna i ruiny młyna wodnego - Michałów
5 - Bród - Michałów
6 - Oczko wodne i rezerwat Rydno - Wąchock
7 - Wytwórnia mas asfaltowych - Wąchock
8 - Kaplica na Górze Św. Rocha - Wąchock
9 - Tor do jazdy terenowej - Wąchock
10 - Zalew Wąchocki - Wąchock
11 - Kładka nad rzeką Kamienna - Wąchock