✨️ Zakup motocykla 125 na prawo jazdy kat. BⒾ Siema mirko, chcę sobie kupić motocykl którym będę mógł jeździć do szkoły (codziennie 20km w dwie strony) i bym mógł do wujka jeździć tak aby wytrzymywał 200km w trasie, zrobiłem kategorie b, mam 18 lat, ale widzę że o 50-ce która tego dokona to sobie mogę pomarzyć, więc widzę że mój sąsiad sprzedaję motocykl 125 zarejstrowaną jako 50-ke w bardzo dobrej cenie i jak z przypałem, jaka szansa że zostanę złapanym lub będę miał problemy zakładając że będę unikał ekspresówek i będę jeździł wszędzie przepisowo 50/60km. Czy policjanty się na tyle na tym znają by rozpoznać że jest to większa pojemność? Byłbym wdzięczny za odpowiedź. #motoryzacja #motocykle #praow
@mirko_anonim: Weź ty lepiej poczekaj 3 lata (zgodnie z przepisami), w między czasie poducz się jazdy autem. Pewnie czujesz się alfą i omegą za kółkiem, ale lepiej nabierz doświadczenia. No i dopiero wtedy legalnie wsiądź na motocykl ( ̄෴ ̄)
@mirko_anonim: to zabrzmi jak sapanie starych zgredów, sam jeździłem na simsonie od karty motorowerowej 13 lat do mniej więcej 17 roku życia. Całe szczescie, że na Moto wróciłem po latach dopiero, bo mam wrażenie że inaczej bym nie dobiegł do wieku, który mam teraz. Patrząc jakie głupoty za młodego człowiek robił samochodem, to na Moto by się to źle skończyło. Jestem debilem i miałem wiele szczescia, ale może też czasy
@mirko_anonim: jak masz B to kup sobie normalnie 125, po co kombinowac z 50.
o przypal bym się nie martwił pozdejmuj tylko sygantury po których można poznać pojemność, naklej naklejki modelu 50, nawet jak masz wypadek to przecież nikt nie robi ekpertyzy jaki to silnik, zresztą jak ma niby ktoś to zrobić, do tego trzeba zdjąć cylinder, zmierzyć skok tłoka,itd.... na zdjęciu tego nie widać,chyba, że będzie gdzieś na tabliczce
@Darknes17: to mu zabiorą co najwyżej dowód i skierują na skp na kontrolę, jak ma mu policjant zmierzyć pojemność? jak sobie to wyobrażasz? Równie dobrze masz pozakładane kagance z prędkością i co jak zdjemiesz kaganiec to sprawa trafią do sądu? Czy na skp?
@mirko_anonim w jeździe bez uprawnień ryzyko jest w ubezpieczeniach. Mandat jest do 1500 chyba, a jak przwalisz w kogoś to możesz płacić do końca życia. Kup sobie hulajnogę do 40 kmh.
Siema mirko, chcę sobie kupić motocykl którym będę mógł jeździć do szkoły (codziennie 20km w dwie strony) i bym mógł do wujka jeździć tak aby wytrzymywał 200km w trasie, zrobiłem kategorie b, mam 18 lat, ale widzę że o 50-ce która tego dokona to sobie mogę pomarzyć, więc widzę że mój sąsiad sprzedaję motocykl 125 zarejstrowaną jako 50-ke w bardzo dobrej cenie i jak z przypałem, jaka szansa że zostanę złapanym lub będę miał problemy zakładając że będę unikał ekspresówek i będę jeździł wszędzie przepisowo 50/60km.
Czy policjanty się na tyle na tym znają by rozpoznać że jest to większa pojemność? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
#motoryzacja #motocykle #praow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: to juz zalezy to twojego szczęscia/pecha, poł biedy jak zwykła kontrola, gorzej jak będzie stłuczka/wypadek i regres OC
@mirko_anonim: Weź ty lepiej poczekaj 3 lata (zgodnie z przepisami), w między czasie poducz się jazdy autem. Pewnie czujesz się alfą i omegą za kółkiem, ale lepiej nabierz doświadczenia. No i dopiero wtedy legalnie wsiądź na motocykl ( ̄෴ ̄)
o przypal bym się nie martwił pozdejmuj tylko sygantury po których można poznać pojemność, naklej naklejki modelu 50, nawet jak masz wypadek to przecież nikt nie robi ekpertyzy jaki to silnik, zresztą jak
ma niby ktoś to zrobić, do tego trzeba zdjąć cylinder, zmierzyć skok tłoka,itd.... na zdjęciu tego nie widać,chyba, że będzie gdzieś na tabliczce
Równie dobrze masz pozakładane kagance z prędkością i co jak zdjemiesz kaganiec to sprawa trafią do sądu? Czy na skp?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta