✨️ Jak pogodzić pracę i pragnienie macierzyństwa?Ⓘ Mogłabym napisać całe tło do mojego pytania, ale pójdę w konkret.
Jestem z niebieskim w klubie +30. Od 7 lat jesteśmy w naszym, tj. bankowym mieszkaniu ( ͡°͜ʖ͡°) Mamy to szczęście w życiu, że rodzice naprawdę dużo nam pomagają.
Niestety w ostatniej pracy, która miała być na stałe, wypięli się na mnie tuż przed końcem przejścia na umowę na czas nieokreślony. Wcześniej zajmowałam stanowiska specjalistyczne, ale obecnie zderzam się ze ścianą.Nie wyobrażam sobie nie pracować, bo zaczynałam od 19. roku życia. Kiedyś utrzymywałam naszą dwójkę, ale teraz role się odwróciły. Szukam obecnie roboty, jak tylko mogę, bo nie potrafię siedzieć w miejscu.
Pojawił się wstępnie temat dziecka. Niestety młodsi nie będziemy, a zwłaszcza ja jako kobieta. Mam nieco problemów zdrowotnych, ale za jakiś czas można się z nimi uporać (a taką przynajmniej mam nadzieję).
I stąd pytanie do mirabelek (ale też mirków) - jak to bywało u Was? Z jednej strony jestem naciskana na dziecko, ale sama chciałabym jednak pracować. Z drugiej jestem podłamana, że w jednym z największych miast Polski siedzę na bezrobociu. Z trzeciej, chciałabym założyć z niebieskim rodzinę, ale nie wyobrażam sobie nie pracować po drodze :(
Inb4, finansowo nie jest najgorzej, ale też nie najlepiej i żeby zapewnić młodemu bądź młodej dobrą przyszłość, to nie wyobrażam sobie być leżącą matką Polką.
@mirko_anonim: chyba nie rozumiem pytania - normalnie się pracuje, dziecko do żłobka, chyba, że faktycznie masz rodziców którzy chętnie będą pomagać na co dzień to masz luksus, o jakim większość tylko marzy
@mirko_anonim no ale nie wyobrażasz sobie tej rocznej przerwy czy co? Nie rozumiem... będziesz z dzieckiem wiec perspektywa się zmienia a potem dziecko do żłobka a ty do pracy.
skuteczny-przewodnik-99: a to nie możesz i szukać pracy, i starać się o dziecko? Albo zaczać starać się o dziecko, jak znajdziesz pracę? Przecież jak będziesz na UoP, to pójdziesz na macierzyński
spostrzegawczy-badacz-89: To niezła specjalistka jesteś jak nie dość że nie jdg ze względu na podatki tylko jeszcze po ponad 11 latach kariery na śmieciowkach
Wroc do temat pracy jak dziecko pójdzie do przedszkola, przy okazji się koniunktura poprawi
Mogłabym napisać całe tło do mojego pytania, ale pójdę w konkret.
Jestem z niebieskim w klubie +30. Od 7 lat jesteśmy w naszym, tj. bankowym mieszkaniu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mamy to szczęście w życiu, że rodzice naprawdę dużo nam pomagają.
Niestety w ostatniej pracy, która miała być na stałe, wypięli się na mnie tuż przed końcem przejścia na umowę na czas nieokreślony. Wcześniej zajmowałam stanowiska specjalistyczne, ale obecnie zderzam się ze ścianą.Nie wyobrażam sobie nie pracować, bo zaczynałam od 19. roku życia. Kiedyś utrzymywałam naszą dwójkę, ale teraz role się odwróciły. Szukam obecnie roboty, jak tylko mogę, bo nie potrafię siedzieć w miejscu.
Pojawił się wstępnie temat dziecka. Niestety młodsi nie będziemy, a zwłaszcza ja jako kobieta. Mam nieco problemów zdrowotnych, ale za jakiś czas można się z nimi uporać (a taką przynajmniej mam nadzieję).
I stąd pytanie do mirabelek (ale też mirków) - jak to bywało u Was? Z jednej strony jestem naciskana na dziecko, ale sama chciałabym jednak pracować. Z drugiej jestem podłamana, że w jednym z największych miast Polski siedzę na bezrobociu. Z trzeciej, chciałabym założyć z niebieskim rodzinę, ale nie wyobrażam sobie nie pracować po drodze :(
Inb4, finansowo nie jest najgorzej, ale też nie najlepiej i żeby zapewnić młodemu bądź młodej dobrą przyszłość, to nie wyobrażam sobie być leżącą matką Polką.
#rodzina#wykop30plus #dzieci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
Wroc do temat pracy jak dziecko pójdzie do przedszkola, przy okazji się koniunktura poprawi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta