Aktywne Wpisy

algus +286
Małe #chwalesie Przebiłem 8k netto w mieście gminnym 25k mieszkańców. Przed skończeniem 30 lat. Ja wiem, że wszyscy tutaj #programista15k ale ja jestem tylko skromnym kierasem niższego poziomu w małym zakładzie produkcyjnym ( ͡° ͜ʖ ͡°) #pracbaza
źródło: image
Pobierz
miji1000 +3
#gielda czym się zajmujecie na codzien? Pisze za 2 lata mature i chciałbym się dowiedzieć w jaka najlepsza dziedzinę iść żeby zbierać kapitał na xtb? Proszę pomozcie

@mirko_anonim: czytaj - ja nie osiągnąłem nic, bo zrobiłem jedno wielkie nic (ale chciałem być Muskiem albo Bezosem) to na pewno NIKT się w jedno pokolenie nie dorobił
nwm jak Ty ale u mnie rodzice ciężko pracowali a mieli z tego mieszkanko w starym bloku, gotowali w domu, na wakacje jeździli raz na 2 lata Zakopane i mieli stary czarno biały
@Dietetyq: Skoro już wiemy, że miliarderami nie będziemy, wiemy, że kapitał
@TheKirghizLight: ależ oczywiście - ja tutaj z tym nie polemizuje
polemizuję natomiast z tym, że niekiedy nasze oczekiwania nie przystają nie tylko do stanu ekonomii - ale też do tego co my sami sobą
źródło: pagani-zonda-z-pagani-huayra-w-tle
Pobierz@TheKirghizLight: tak zgadza się, życie jest niesprawiedliwe
@TheKirghizLight: ale jakie to są podstawowe rzeczy niby i kto te podstawowe rzeczy definiuje?
dwa auta każdy powinien mieć i wielki dom tak jak pisze @
@W_nocy_x3: no dokładnie, trafiłeś w odpowiedni moment w odpowiednią branżę i WYCISNĄŁEŚ TĄ CYTRYNĘ
i teraz to powinno tak działać, żebyś miał jak
@Dietetyq: Mieszkanie, brak przymusu ekonomicznego, silne prawo, związki zawodowe, pomoc rodzicom, darmowe żłobki, darmowa edukacja itd.
@TheKirghizLight: wypowiadasz się tutaj na temat swoich poglądów dot. gospodarki a nie na temat tego co pisał OP a pisał on wyraźnie
@Dietetyq: To życzę powodzenia w wyróżnaniu się w etapie skumulowanego do maksimum kapitału gdzie są ludzie co mają kapitał o wartosci 500 mld USD. Masz naprawdę wielkie szanse z nimi.
@TheKirghizLight: a jak idziesz pograć w piłkę na orlika to też się do Lewandowskiego rozumiem porównujesz i stwierdzasz że bez sensu sobie pograć, miło spędzić czas i dla zdrowia się poruszać bo gdzieś tam jest gościu co na tym zarobił w
@Werdna: no i co? a inny dostał w połowie Twojej drogi do tego "nadrobienia" raka albo go samochód przejechał? co to zmienia i jaki masz na to wpływ?