Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć odpowiednią giełdę kryptowalutową?
W przypadku zwykłej #gielda jest dostępnych sporo porównań rachunków brokerskich pod każdym względem, nawet jeśli jest jakaś afiliacja to są uwzględnione wady takiego brokera.
Natomiast w przypadku #kryptowaluty jakoś nie potrafię znaleźć w polskim internecie aktualnego rzetelnego porównania giełd, które by nie służyło zareklamowaniu tej do której ma się reflinki przemilczając jej wady.
Giełda z której korzystałem regularnie się pogarszała i szukam nowej.

Czy możecie polecić giełdę na którą
- wpłacę FIAT bez opłat, nie mam wygórowanych wymogów
-- nie musi być PLN, EUR też będzie spoko
-- nie musi być wpłata natychmiastowa, może być tradycyjny przelew

- Wymienię FIAT na #bitcoin bez przepłacania prowizji

- Wyślę BTC z giełdy na swój portfel niskim kosztem
-- regularne wypłacanie powinno być opłacalne
-- bezpośrednio, bez udziału firm trzecich

- Nie będzie blokowała wpłat lub wypłat i żądała PIT, wyciągów z kont i masy innych dokumentów żeby odblokować pieniądze
-- Nie mam nic przeciwko normalnej weryfikacji tożsamości, tak jak w przypadku banków i brokerów giełdowych

Znajdzie się coś takiego?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim a z czego korzystales do tej pory? Latwiej bedzie doradzić;) Ja korzystam z Binance i bardzo okazjonalnie z Revolut X i nie narzekam. Od razu zaznaczam, ze czasy, kiedy Revolut nie pozwalał przelewac krypto na swoje portfele minely.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kraken Pro przy większych kwotach, Revolut x przy mniejszych. Co do weryfikacji to np. travel rule nie ominiesz i jest to upierdliwe przy wpłatach BTC z portfela, mały trick zaznaczaj, że z giełdy a nie portfela. Co do porównań giełd to nie szukaj w polskim internecie, tylko po angielsku.
  • Odpowiedz