Wpis z mikrobloga

✨️ Czy płatność kartą może zniknąć z konta?
W niedzielę czyli 4 dni temu pierwszy raz w życiu kupiłem coś z płatnością kartą polegającą na tym, że podaje się dane z karty - nr, datę ważności i cvv. Płatność przeszła od razu. Ale... mijają 4 dni, a ja dalej nie mam żadnej informacji na koncie o tej płatności. Saldo bez zmian, w zablokowanych żadnych informacji o tej płatności, w anulowanych też.
Obawiam się, że może poszło to na jakiś debet czy coś? Mam konto w PKO BP. Karta normalna Visa, używam na co dzień. Płatność musiałem jeszcze potwierdzić z telefonu w IKO, tak jak np. blik (jakieś 3d secure to się nazywało).
Te płatności tak mają po prostu czy coś jest nie tak? A status mojego zamówienia się zmienia, na początku było, że zapłacono, a teraz, że w realizacji, także oni chyba tam mają to odnotowane.
#banki #bankowosc #pytaniedoeksperta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim tego typu płatności są realizowane nawet do tygodnia. Na swoim koncie masz wyraźną informacje że powinieneś zabezpieczyć sobie środki na realizację tego zlecenia czyt. posiadać odpowiednią sumę gdy dojdzie do rozliczenia przez bank bo w przeciwnym razie wskoczysz na minus i bank zacznie naliczać ustawowe odsetki od manka na koncie ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Czy płatność kartą może zniknąć z konta? Ⓘ

W niedzielę czyli 4 dni temu pierwszy raz w życiu kupiłem coś z płatnością kartą polegającą na tym, że podaje się dane z karty - nr, datę ważności i cvv. Płatność przeszła od razu. Ale... mijają 4 dni, a ja dalej nie mam żadnej informacji na koncie o tej płatności. Saldo bez zmian, w zablokowanych żadnych informacji o tej płatności, w anulowanych też.

@mirko_anonim:
  • Odpowiedz